Watch Medier

NNIT-boss vil købe corona-vacciner til alle 3000 ansatte

Topchefen for it-selskabet NNIT vil købe covid-19-vacciner til alle ansatte over hele verden og til deres familier. "Vi mener, at det er det rigtige og ordentlige at gøre," siger han og understreger, at NNIT ikke vil stå i vejen for hospitaler og sundhedspersonale.

Per Kogut vil købe vacciner til NNIT's ansatte over hele verden. | Foto: PR

Et af landets største it-selskaber, NNIT, der tidligere var en central del af Novo Nordisk, vil købe vacciner mod corona til samtlige selskabets ansatte.

Det siger NNIT-topchef Per Kogut i et interview med ITWatch.

"Hvis det bliver muligt, vil vi købe 15.000 vacciner. Fem per ansat," siger han.

NNIT har 3000 ansatte, hvoraf halvdelen er i udlandet. Men Per Kogut slår fast, at NNIT på ingen måde forsøge at komme foran i køen for at få fat i vacciner.

"Det er meget vigtigt for mig at understrege, at de, der arbejder inden for hospitaler, hjemmepleje mm., naturligvis skal have først. Men vi vil forsøge at bestille vacciner til alle ansatte, hvis det på et tidspunkt bliver muligt," siger han.

"Det er meget vigtigt, at det ikke kommer til at fremstå som kapitalisme, hvor dem, der har penge, kommer foran i køen. Men hvis det bliver muligt, så står vi parate til at købe til alle ansatte."

Hele husstanden

Grunden til, at der skal købes fem vacciner per ansat, er, at de skal dække hele husstanden.

"Det duer ikke, at det bare er de ansatte, de skal også dække alle i husstanden, mener vi," siger Kogut og tilføjer, at det "naturligvis" ikke er et krav at blive vaccineret.

Hvorfor gør I det?

"Vi mener, at det er det rigtige og ordentlige at gøre. Det er et tilbud til de ansatte for at beskytte dem."

Han forklarer, at NNIT har ansatte i store dele af verden, blandt andet i Kina hvor hele pandemien havde sit udspring.

"Vi er i mange lande, og ikke alle lande vil vælge samme politik. Nogle vil betale det for borgerne, andre vil ikke. Derfor føler vi som virksomhed, at dette er en opgave, vi gerne vil påtage os – om nødvendigt."

Hos Sundhedsstyrelsen fremgår det i dag, at man vil indkøbe og uddele de kommende vacciner i prioriteret rækkefølge.

Prioriteret rækkefølge

De første, der vil få vaccinen i Danmark, er sundheds- og plejepersonale, personer med øget risiko samt personer i øvrige samfundskritiske funktioner.

Styrelsen skriver videre, at det er EU, der på alle medlemslandenes vegne forhandler aftaler i stand med de firmaer, som har de mest lovende vaccinekandidater, men at man endnu ikke ved, hvor mange Danmark kan få.

Kogut forklarer, at man vil tilbyde vaccinerne, som man i dag tilbyder influenzavaccine.

"Hvad jeg hører er, at der er mange vacciner på vej, så jeg tror godt, at dette kan lade sig gøre."

"Det er ikke en influenza, det her. Det er en hamrende alvorlig sygdom."

Per Kogut, adm. direktør, NNIT

I har haft ansatte, der var meget syge. Har det spillet ind i beslutningen?

"Ja, vi har haft ansatte, der har været hårdt ramte. Det har været meget voldsomt for mig, så det har naturligvis spillet ind. Det er ikke en influenza, det her. Det er en hamrende alvorlig sygdom."

Flere hensyn spiller ind

Er det socialt ansvar, I udøver, eller er det for at få folk tilbage på arbejde hurtigere?

"Det er begge dele. Men vi kan selvsagt ikke redde hele verden, vi kan tage os af vores ansatte og deres familier. Det er en opgave, som vi gerne påtager os. Vi gør det ikke for at få likes eller for at fremstå plat, men for at tage ansvar. Og ja, så giver det også god mening økonomisk."

"Hvis det kommer til, om det er NNIT eller Herning Hospital, der skal have vacciner, så er det naturligvis Herning Hospital, der skal have dem."

Per Kogut, adm. direktør, NNIT

Kan du ikke risikere at få kritik for netop, at storkapitalen køber vaccinerne?

"Jo, det kan vi, og vi skal ikke forrest i køen. Vi stiller os allerbagest. Hvis det kommer til, om det er NNIT eller Herning Hospital, der skal have vacciner, så er det naturligvis Herning Hospital, der skal have dem. Men når det frigives kommercielt, kan købes og virker, så står vi klar til at købe. Vi forsøger ikke at komme indenom."

Hvad koster det jer?

"Vi ved endnu ikke, hvad prisen kommer til at være, men vi vil gerne investere i vores medarbejders sundhed."

NNIT skifter ud på to centrale topposter 

Nets' stævning af styrelse på grund af kortgebyr når landsretten 

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs