Watch Medier

Skatteregning til Ørsted kan blive dobbelt så stor

Energiselskabet Ørsted kan risikere en langt større skatteregning, hvis Skat anlægger samme syn på andre af Ørsteds havvindprojekter som ved to britiske havmølleparker, skriver Finans. Regningen her er på over 5 mia. kr.

Havmølle ved Hornsea 1. | Foto: Ørsted

Ørsted modtog tirsdag en regning fra Skattestyrelsen på 5,1 mia. kr. samt renter på 1,5 mia. kr., fordi de danske myndigheder mener, at Ørsteds to britiske havvindmølleparker, Hornsea 1 og Walney Extension, skal beskattes i Danmark.

Regningen kan dog ende med at blive dobbelt så stor, hvis Skattestyrelsen vælger at se på samme måde på alle Ørsteds projekter inden for havvind.

Det fortæller Ørsteds skattechef, Karl Berlin, til Finans.

Ørsted er dog ikke enig i Skattestyrelsens opfattelse af, at værdiskabelsen i de to projekter hovedsageligt er sket i udviklingsfasen i Danmark og derfor er skattepligtig i Danmark.

"Det, mener vi, er fuldstændig misforstået, for udviklingsfasen er ikke særlig lang og koster ikke særlig mange penge. De store risici ligger i konstruktionen og i driften," lyder det fra Karl Berlin. til Finans.

Han fremhæver samtidig, at koncernens britiske selskaber har betalt markedspris for bistanden fra Danmark.

Hvis Ørsted ender med at tabe sagen om de 6,6 mia. kr., så vil den finansielle effekt ende omkring 4 mia. kr, fordi koncernen i givet fald skal have penge retur fra de britiske skattemyndigheder.

Læs mere her:

Ørsteds skattesag kan trække ud i et årti

Ørsted ser ikke skattesag få betydning for konkurrenceevne

Analytiker: Tvivl om beskatning kan true Ørsteds position

Skat kræver 6,6 milliarder af Ørsted 

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs