Watch Medier

Kim Fournais: Arne-skatten er uretfærdig

Saxo Bank-stifteren Kim Fournais langer ud efter politikernes beslutning om at beskatte bankerne for at finansiere en pensionsreform.

Kim Fournais mener ikke, at Arne-skatten er retfærdig. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Bankerne skal fra 2023 begynde at betale mere i skat for at finansiere muligheden for tidlig tilbagetrækning. Den beslutning er uretfærdig, siger Kim Fournais, der er stifter af Saxo Bank, i et interview med Børsen.

"Jeg synes, det er uretfærdigt, når politikerne siger, at bankerne skal betale Arne-skat som betaling for finanskrisen. Man lyver for at opnå en emotionel stemning i befolkningen om, at bankerne er onde. På den måde skaber man splid. Det er ikke særlig rationelt. Vi er alle sammen danskere, og vi vil alle sammen gerne have gode skoler og hospitaler," siger han.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs