Watch Medier

EU-diplomater: Det kan ende med britisk handelsaftale fredag

Der er blandt EU-diplomater håb om en handelsaftale med Storbritannien allerede fredag eller i weekenden.

Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP / AFP

De næste to døgn bliver afgørende i bestræbelserne på at sikre en handelsaftale mellem EU og Storbritannien, og der tegner sig et billede af, at det er muligt.

Det melder tre EU-diplomater, som nyhedsbureauet Reuters har talt med.

Hver for sig siger de, at de håber, at en handelsaftale kan indgås allerede fredag eller i den kommende weekend.

En anden kilde siger ifølge Reuters, at de næste et-to døgn er afgørende, hvis man skal lande en aftale om fortsat frihandel mellem EU og Storbritannien, som forlod unionen i januar i år.

Parterne aftalte dog dengang, at konsekvenserne af Storbritanniens skilsmisse skulle udskydes til 31. december 2020, så de kunne forsøge at indgå en handelsaftale og i øvrigt aftale en lang række praktiske ting i det fremtidige forhold.

Storbritannien var medlem af EU i 47 år. I sommeren 2016 stemte et lille flertal ved en folkeafstemning for, at kongeriget skulle forlade EU.

Den beslutning har flere britiske regeringer siden kæmpet med at gøre til virkelighed.

Det lykkedes at få en skilsmisseaftale godkendt for knap et år siden, men de efterfølgende forhandlinger om det fremtidige forhold har været svære.

De har kredset om blandt andet retten til fiskeri i britisk farvand og statsstøtte.

Lykkes det ikke at lande en aftale, får det store konsekvenser for handel og relationen mellem EU-landene og Storbritannien fra nytår. En aftale kan dog ikke ændre på, at relationen bliver anderledes end før.

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs