Watch Medier

Moderna lover mindst 100 millioner doser i første kvartal

I hele 2021 forventer et amerikanske medicinalselskab Moderna at fremstille mellem 500 millioner og en milliard vaccinedoser globalt.

Foto: JOEL SAGET/AFP / AFP

Moderna forventer at have mellem 100 millioner og 125 millioner doser af sin eksperimentelle covid-19-vaccine til rådighed på verdensplan i første kvartal af 2021.

Det oplyser det amerikanske bioteknologiselskab torsdag.

Moderna oplyser videre, at mellen 85 millioner og 100 millioner doser vil være tilgængelige i USA og mellem 15 millioner og 25 millioner uden for landet.

Doserne i første kvartal er en del af de mellem 500 millioner og op til en milliard doser, som selskabet forventer at fremstille globalt i 2021, oplyser Moderna.

Resultater fra et studie i den tidlige fase viser, at vaccinen mRNA-1273 kan give immunitet mod coronavirus i op til tre måneder.

I en artikel i lægetidsskriftet New England Journal skriver forskere fra USA's Institut for Allergi og Infektionssygdomme (NIAID), at antistofferne aftager langsomt over tid, men at niveauet af antistoffer fortsat er højt hos alle testpersoner tre måneder efter vaccinationen.

Direktør for NIAID, Anthony Fauci, og andre eksperter fortæller, at immunsystemet vil huske virusset og begynde at producere nye antistoffer, hvis man skulle blive smittet igen senere.

Modernas vaccinekandidat har i et tidligere studie vist en effektivitet på næsten 95 procent.

Moderna har ansøgt om en betinget godkendelse af sin vaccine. I den forbindelse vil det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) komme med en afgørelse senest 12. januar.

Tidligere torsdag oplyste det amerikanske medicinalselskab Pfizer, der onsdag blev det første selskab til at få en coronavaccine godkendt i den vestlige verden, at selskabet har halveret sit mål for leverancer af vaccinedoser i 2020.

Pfizer har udviklet vaccinen sammen med tyske Biontech. Selskaberne havde oprindeligt håbet på at kunne levere 100 millioner doser på globalt plan i 2020.

I stedet er det nu planen at sende 50 millioner doser ud. Vaccinen skal gives to gange til hver patient for at beskytte mod coronavirus.

Moderna søger om vaccinegodkendelse i USA - herefter følger EU

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs