Watch Medier

Restauranter lukker og ældre skolebørn sendes hjem i 38 kommuner

Statsministeren vil kl. 12 mandag annoncere delvis nedlukning og sige mere om restriktioner over jul, nytår og vinter. Restauranter og barer kommer til at lukke i 38 kommuner, og skolebørn fra 5. klasse og op sendes på juleferie, erfarer Ritzau.

Mette Frederiksen holder pressemøde om nye restriktioner mandag kl. 12. | Foto: Emil Helms

Statsministeriet indkalder til pressemøde om nye coronarestriktioner mandag klokken 12.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Søndag aften varslede statsminister Mette Frederiksen (S) i en video på Facebook, at der mandag annonceres en delvis nedlukning København, Odense, Aarhus og flere andre kommuner.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvilke restriktioner der bliver indført.

Men flere medier har mandag morgen erfaret, at restauranter, barer, biografer og teatre i 38 kommuner vil blive lukket fra onsdag.

Derudover vil skolebørn fra 5. klasse og opefter blive hjemsendt - tidligere forlød det fra 4. klasse - ligesom også langt flere offentligt ansatte ventes at blive sendt på hjemmearbejde.

Mandag formiddag er borgmestre fra de 38 kommuner indkaldt til et virtuelt møde i Sundheds- og Ældreministeriet.

Det samme er regionsrådsformændene i Region Hovedstaden og Region Sjælland, sundhedsordførerne i Folketinget og Kommunernes Landsforening (KL).

Mette Frederiksen sagde søndag i sin video på Facebook, at nedlukningen er blevet besluttet på baggrund af indstillinger fra myndighederne.

Det sker, efter at der i weekenden igen er blevet sat rekord med det højeste antal registrerede smittetal på 24 timer, da smittetallet søndag lød på 1745.

"Vi skal have bedre styr på smitten, inden det bliver selve juleaften. Det kommer til at kræve meget af os alle sammen igen," sagde Mette Frederiksen på Facebook.

"Hvis vi generelt ser færre mennesker, så bliver det mere sikkert at kunne samle den nære familie, når det netop bliver juleaften."

"Vi bliver nødt til at spørge os selv: Skal vi ses? Og ikke - hvordan kan vi ses?"

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs