Watch Medier

Første brite vaccineret - et vendepunkt, siger minister

Alle de særligt sårbare vil være vaccineret i løbet af foråret, siger den britiske sundhedsminister Matt Hancock, efter at en 90-årig bedstemor som den første i Storbritannien blev vaccineret mod covid-19 tirsdag.

90-årige Margaret Keenan blev tirsdag som den første i Storbritannien vaccineret med Pfizer/BioNtech covid-19 vaccine på universitetssygehuset i Coventry. | Foto: Jacob King/Ritzau Scanpix

Den britiske sundhedsminister, Matt Hancock, kalder den første britiske vaccination mod covid-19 tirsdag for afgørende vendepunkt.

Hancock takker det store team, som har gjort vaccinationsprogrammet muligt.

"Vi tror, at alle de særligt sårbare vil være vaccineret i foråret," siger sundhedsministeren og fastslår, at der forestår en enorm arbejdsindsats.

Den 90-årige bedstemor Margaret Keenan blev tirsdag som den første person i Storbritannien vaccineret med Pfizer/BioNtech covid-19-vaccine. Det skete på universitetssygehuset i Coventry.

"Vaccinationsprogrammet indledes ved, at op mod 70 hospitaler fra i dag begynder at vaccinere," siger Hancock.

Han fastslår, at myndighederne har stor tiltro til, at leveringerne af vaccinen vil foregå som planlagt efter omhyggelige forberedelser.

Vaccinationer på plejehjem ventes indledt inden jul, siger ministeren. Han tilføjer, at restriktioner vil begynde at blive ophævet, når sårbare grupper er vaccineret.

Vaccinationerne skal gradvis lægges ud til praktiserende læger, som vil vaccinere på en lang række sundhedscentre i landet.

I vaccinationsprogrammet har personer, der er over 80 år, førsteprioritet sammen med personale på hospitaler, plejehjem og lægeklinikker.

"Muligheden for at tage en coronavaccine i brug er første skridt på vejen til, at briterne kan få deres normale liv tilbage," sagde den britiske premierminister, Boris Johnson, forud for indledningen af programmet.

Den britiske regering besluttede at godkende coronavaccinen fra amerikanske Pfizer og tyske Biontech til nødbrug. Storbritannien har dermed lagt sig i spidsen af verdenshistoriens hidtil største globale vaccinationskapløb.

I alt har den britiske regering bestilt 40 millioner doser af vaccinen.

Da hver person skal have to doser, er der nok vaccine til 20 millioner i et land med 67 millioner indbyggere.

"Vi forventer millioner af doser til landet omkring nytår," siger Hancock.

Omkring 800.000 doser ventes leveret i den første uge. De første er allerede ankommet fra Belgien, og de er blevet sikkert oplagret forskellige steder i landet, hvor deres kvalitetstestes.

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs