Watch Medier

Tivoli giver op: Restriktioner er en de facto nedlukning

Tivoli lukker fra i dag og åbner først igen 27. marts. De nye restriktioner er en de facto nedlukning, mener Tivoli, som opgiver at holde åbent, når der er lukket for restauranter og indendørs forlystelser. Bakken lukker også, mens Tivoli Friheden i Aarhus er delvis åben.

De nye restriktioner, der træder i kraft onsdag, betyder, at årets julesæson i Tivoli kom til at slutte meget brat. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Tivoli i København lukker fra onsdag og resten af året som følge af regeringens skærpede restriktioner. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Det er mandagens pressemøde i Statsministeriet, der har fået Tivoli til at beslutte at lukke for resten af julesæsonen.

"Tivoli opfatter regeringens og myndighedernes budskab som klart og entydigt: Vi skal ses og være sammen mindst muligt på kryds og tværs, indtil smittetallene er under kontrol, især i kommuner, hvor der er indført skærpede restriktioner," skriver forlystelseshaven i pressemeddelelsen.

Tivoli skriver i samme meddelelse, at haven opfatter de nye restriktioner som en de facto nedlukning, da det hverken er muligt at invitere gæster inden for til kulturoplevelser eller åbne dørene til restauranter og de indendørs forlystelser.

Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, ærgrer sig over, at hun nu må lukke portene.

"Det er ikke mindst på grund af medarbejdernes store indsats, at vores gæster har kunnet føle sig trygge og nyde deres besøg i Tivoli."

"Vores medarbejdere havde fortjent muligheden for at gøre arbejdet færdigt, men vi må bare endnu en gang konstatere, at covid-19 ikke er retfærdig," udtaler hun i meddelelsen.

Lukker indtil 27. marts

Tivoli har hidtil formået at holde åben hen over sommeren, til Halloween, og det var også meningen, at haven skulle være åben i julemåneden.

Tivoli åbner igen den 27. marts 2021 til påske som start på en ekstra lang sommersæson.

I slutningen af januar 2021 åbner Koncertsalen med musicalen "The Bodyguard", og senere kommer "Midt om Natten" og andre forestillinger i Koncertsalen og Glassalen.

Susanne Mørch Koch ser frem til at åbne Tivoli for gæster igen til påske.

"Her håber og tror vi på, at vi kan åbne i en mere normal ramme, end det har været muligt i 2020, og hvor vi dog glæder os til igen at byde gæsterne velkomne i Tivoli," siger hun.

Bakken og Tivoli Friheden vælger hver sin løsning

Bakken nord for København har også valgt at lukke før tid på grund af de nye restriktioner, oplyser Bakken i en pressemeddelelse.

Tivoli Friheden i Aarhus fortsætter derimod med at holde åbent for, at man kan gå rundt i haven og se juleudsmykningen. Restauranterne vil dog gå over til at servere takeaway i stedet, skriver tivoliet på Facebook.

 

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs