Watch Medier

Spionagetiltalt russer var ansat hos Nordjysk brændselscellefirma

En russisk statsborger, som har været varetægtsfængslet i Danmark siden juli, er tiltalt for mod betaling at have udleveret oplysninger om dansk energiteknologi til en russisk efterretningstjeneste.

Foto: PR SerEnergy

Den herboende russisk statsborger, der onsdag blev tiltat for spionage, har arbejdet i den nordjyske virksomhed Serenergy, som producerer brændselsceller. Det skriver Nordjyske.

I en pressemeddelelse oplyser anklagemyndigheden, at russeren er mistænkt for at have givet oplysninger videre til en russisk efterretningstjeneste. Det skal være sket mod betaling. Oplysningerne handler blandt andet om dansk energiteknologi.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Re-Match relancerer børsambition

Den danske hardtech-fond Nordic Alpha Partners går atter i markedet med genanvendelsesvirksomheden, hvis børsambitioner blev sat på pause i september. De prominente kerneinvestorer er fortsat med, men beløbet, virksomheden vil rejse, er blevet mindre.

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs