Watch Medier

31 nye kommuner rammes af restriktioner fra fredag

I alt vil 79 procent af den danske befolkning være underlagt skærpede coronarestriktioner fra fredag kl. 16, idet 31 nye kommuner bliver omfattet, oplyser sundhedsministeren. Samtidig melder han om over 3000 nye smittetilfælde.

Sundhedsminister Magnus Heunicke varsler mere nedlukning fra fredag eftermiddag. | Foto: LISELOTTE SABROE

Fra fredag klokken 16 underlægges alle kommuner i Region Sjælland og Midtjylland samt kommuner i Trekantsområdet skærpede restriktioner.

Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde torsdag.

Også Aalborg rammes. I alt bliver 79 procent af den danske befolkning ifølge Heunicke underlagt de udvidede coronarestriktioner. Siden onsdag har 38 kommuner allerede været underlagt restriktionerne.

Desuden rykker Region Sjælland og Region Midtjylland op i risikoniveau 4. Det næsthøjeste. Her var Region Hovedstaden i forvejen.

Heunicke opfordrer alle til at blive hjemme, så vidt det er muligt.

"Vi skal have kontrol med smitten. Vi opfordrer alle til så vidt muligt at blive hjemme, så vi kan få samfundsaktiviteten ned," siger han.

Sundhedsministeren understreger, at det er nu, at befolkningen skal holde fast, da vaccinerne er lige rundt om hjørnet.

Vacciner kan blive godkendt den 31. december. Kort tid efter vil det være muligt at vaccinere i Danmark, siger Heunicke.

"21 dage er der til. Det er altså nu, vi skal holde fast. Vi må ikke slippe kontrollen, inden vaccinen kommer," siger Heunicke.

Over 3000 nye smittede

Samtidig med meldingen om mere nedlukning er der det seneste døgn er der sat rekord for både antal nye smittetilfælde og antallet af prøver for coronavirus, oplsyer sundhedsministeren.

I alt er der registeret 3132 nye smittetilfælde. Det et det højeste nogensinde i løbet af pandemien.

Det rekordhøje antal smittetilfælde er fundet på baggrund af mere end 110.000 prøver. Det er ligeledes det højeste under pandemien.

Ifølge Heunicke er i alt 918 personer i Danmark nu døde, mens de har været smittet med coronavirus. Det er en stigning på 14 personer i forhold til onsdag.

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs