Watch Medier

Pfizers coronavaccine anbefalet af amerikansk ekspertpanel

Et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder vurderer, at fordelene ved coronavaccinen fra Pfizer og Biontech overstiger de mulige bivirkninger.

Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Et panel bestående af eksterne eksperter har torsdag aften anbefalet de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, at godkende Pfizers og Biontechs coronavaccine.

Det skriver Bloomberg News.

Panelet, der rådgiver FDA omkring Pfizers ansøgning om en nødgodkendelse af vaccinen til brug i patienter på 16 år eller ældre, vurderede, at vaccinens fordele vejer tunger end dens ulemper.

Panelets medlemmer stemte 17 mod 4 for den positive anbefaling, mens et enkelt medlem afstod fra at stemme.

De amerikanske sundhedsmyndigheder behøver ikke at følge panelets anbefalinger, men har for vane at gøre det i det fleste tilfælde, ifølge Bloomberg News.

Efter torsdagens paneldebat kan vaccinen blive godkendt inden for meget få dage, og flere iagttagere har talt om, at Pfizer allerede fredag eller i weekenden vil kunne påbegynde distributionen af vaccinen i USA.

Den amerikanske regering venter, at 2,9 mio. doser af vaccinen vil være klar til brug i de respektive delstater, straks vaccinen skulle blive godkendt.

Pfizers aktie steg torsdag i eftermarkedet med 1,8 pct., mens Biotechs vandt 1,9 pct.

Ekspertpanel i USA tager stilling til coronavaccine torsdag

Forsøgsdata gør USA-myndighed tryg ved vaccines sikkerhed

Coronavaccinerne er en guldrandet forretning 

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs