Watch Medier

Private laboratorier skal analysere 20.000 flere coronatest om dagen

Sundhedsministeren bebuder inddragelse af privat kapacitet til coronatest for at teste 20.000 flere pr. dag op mod jul. Dansk Erhverv kalder inddragelsen et kvantespring, og Falck er i gng med at udvide kapaciteten.

Falck er en af de private aktører som udbyder coronatests for øjeblikket. | Foto: Jens Dresling

Myndighederne vil udvide testkapaciteten ved at tilkøbe mere laboratoriekapacitet hos private. Det skal sikre flere test i den kommende tid.

Det sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde torsdag.

"Ved at tilkøbe privat kapacitet kan vi få 20.000 flere hver dag i dagene op til jul," lød det fra Heunicke.

Det seneste døgn er der udført 111.358 prøver, hvilket er det højeste under pandemien.

Brancheorganisationen Dansk Erhverv mener, at det er på tide at inddrage private aktører i arbejdet med at teste.

"Vi har private leverandører, som nærmest kan fordoble testkapaciteten og sørge for, at vi kan få testet folk og dermed komme smitten til livs," siger adm. direktør Brian Mikkelsen.

Han kalder det "et kvantespring for bekæmpelsen af corona".

"Hvis vi vil smitten til livs, skal vi have de smittede hjem i isolation, men det kan de først, når de er konstateret smittede," lyder det.

Ifølge sundhedsministeren er det sandsynligt, at der bliver lavet en aftale om, at private leverandører leverer både hurtigtest og personale til at foretage dem.

Falck øger kapaciteten

Virksomheden Falck tester i øjeblikket mellem 3000 og 5000 borgere i 12 testcentre. Falck arbejder på at tidoble antallet af daglige test. Virksomheden vil også åbne flere teststeder.

Falck ser det som en "styrkelse af det danske testsystem, at flere samfundsaktører nu bidrager til at inddæmme smitte". Det skriver Falck i en pressemeddelelse.

Myndighederne indfører antigentest i kampen mod corona

Roche vil indtage markedet for antigentest: "Det vigtigste er ikke at komme først" 

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs