Vestas forlader Dansk Industri og melder sig ind i Dansk Erhverv

Både Vestas og MHI Vestas Offshore Wind, som Vestas ejer, skifter medlemskabet af Dansk Industri ud med et medlemskab af Dansk Erhverv. I meddelelsen om skiftet af organisation lægger Vestas særlig vægt på arbejdet for den grønne omstilling.
Foto: vestas
Foto: vestas
AF RITZAU FINANS

Vindmøllekæmpen Vestas har forladt organisationen Dansk Industri til fordel for Dansk Erhverv.

Det skriver Vestas i en meddelelse.

Det er både Vestas og MHI Vestas Offshore Wind, som Vestas ejer, der har meldt sig ind i Dansk Erhverv. De to selskaber har samlet cirka 31.000 ansatte, hvoraf omkring 6300 arbejder i Danmark.

"Vi ser frem til et stærkt samarbejde med Dansk Erhverv om den grønne dagsorden, covid-19-genopretning og udviklingen af et konkurrencedygtigt dansk erhvervsliv. Vi deler en fælles ambition om, at Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i, da dette er vejen til forsat velstand og bæredygtig udvikling i hele Danmark," siger Henrik Andersen, administrerende direktør i Vestas.

Ifølge koncernen har covid-19-pandemien og et stærkere fokus på at sikre den grønne omstilling både skabt udfordringer og muligheder for Danmark og dansk erhvervsliv.

Virksomheder som Vestas spiller, ifølge koncernen selv, en nøglerolle inden for den grønne omstilling og genopretningen efter covid-19, da mange års målrettet indsats og investeringer har givet Danmark og mange danske virksomheder en ledende position inden for bæredygtige løsninger, der kan ligge til grund for en bæredygtig genopretning efter pandemien.

Men også internationalt er der kommet mere fokus på den grønne omstilling. For at sikre, at Vestas og andre danske virksomheder kan styrke deres konkurrenceevne internationalt, er der ifølge vindmøllekoncernen brug for, at dansk erhvervsliv kan operere under de bedst tænkelige forhold, skriver koncernen.

Dansk Erhverv har i forvejen cirka 17.000 danske medlemsvirksomheder.

Vestas giver ordre til Enel

Vestas' ordreindgang kan lande højere end 16 GW i 2020 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også