Watch Medier

Europaparlamentariker for V opfordrer til forbud mod spilreklamer

Hvis det står til Søren Gade, der er medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, så skal al markedsføring af spil forbydes. Han begrunder det med en en stærk vækst i ludomani parallelt med en tredobling af spilreklamer fra 2012 til 2019.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Antallet af ludomaner er steget med 61 pct. siden 2005, og mængden af spilreklamer er omtrent tredoblet fra 2012 til 2019. Alt i alt kalder udviklingen på et forbud mod spilreklamer, mener Søren Gade, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

"Det ville derfor klæde det politiske spektrum at rette op på fejlen og få gjort spilreklamer forbudt, uanset om det er på nettet eller på tv. Det skylder vi ludomanerne og deres pårørende. Vi har allerede et reklameforbud for tobak og alkohol, fordi det er skadeligt for individet. Nøjagtig ligesom ludomani, som er en anerkendt lidelse på linje med alkoholisme," skriver Søren Gade i Jyllands-Posten.

Skatteminister Morten Bødskov (S) erklærede sig i november 2019 klar til at indføre ny regulering for at bringe mængden af spilreklamer ned.

Et hjørne af markedet blev reguleret med en ny lov, der trådte i kraft i sommeren 2020. Den forbyder markedsføring for betting i sammenhæng med "forbrugslånsvirksomheder og kreditaftaler til forbrugere", fremgår det af den nye lov.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs