Watch Medier

Sverige lukker grænsen mod Danmark

Fra i dag tirsdag kan danskere ikke længere rejse ind i Sverige, som frygter spredning af ny coronavariant. Grænselukningen gælder ikke for fragt eller udlændinge, der bor eller arbejder i Sverige.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Sverige lukker grænsen mod Danmark. Det bekræfter den svenske indenrigsminister, Mikael Damberg, på et pressemøde mandag.

Det sker for at stoppe spredningen af en ny variant af coronavirus, som blandt andet er fundet i Danmark. For at begrænse risikoen for, at danskere bringer den nye variant af corona med sig, lukker Sverige grænsen ved midnat.

Sverige indfører også stop for indrejse fra Storbritannien.

"Vi gør det her for at beskytte det personale, der er tvunget til at tilbringe jul og nytår på sygehuse og akutmodtagelser rundt om i Sverige," siger indenrigsministeren.

Mikael Damberg nævner på pressemødet, at Danmark har lukket storcentre for at begrænse smittespredning.

"Det kan få mange danskere til eksempelvis at tage til Malmø for at købe julegaver," siger Damberg.

Grænsen er dog stadig åben for svenske statsborgere, der ikke vil blive forhindret i at rejse hjem. Også andre, der bor eller arbejder i Sverige, samt folk der transporterer gods, kan få lov at rejse ind, uddyber Mikael Damberg.

Flere partiledere i Sverige har krævet, at regeringen stopper indrejse fra Danmark, efter at den nye coronavariant er konstateret i dele af landet. I Danmark er der konstateret ti tilfælde af virusset fra 14. november til 3. december i Nordjylland og Storkøbenhavn.

Det reelle tal kan dog være fire-fem gange højere, da Statens Serum Institut (SSI) kun tester en andel af de positive coronaprøver for andre varianter.

Den nye variant af coronavirus har først og fremmest spredt sig i det sydøstlige England. Denne region omfatter også hovedstaden London. Det har fået flere lande – herunder Danmark – til at indføre stop for indrejse fra Storbritannien eller skærpe restriktionerne over for rejsende herfra.

Den nye variant er endnu ikke bekræftet i Sverige. Men det kan ikke udelukkes, at den findes i landet, meddeler Folkhälsomyndigheten.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs