Watch Medier

Briter kommer med tilbud på fiskeriområdet for at lukke brexitaftale

Den britiske premierminister, Boris Johnson, er kommet med et nyt forslag til EU på fiskeriområdet. Det sker i bestræbelserne på at lukke en handelsaftale med EU i elvte time inden brexit ved årsskiftet, skriver Bloomberg News.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Begge parter har ellers hen over weekenden signaleret, at yderligere kompromiser ikke var mulige. Men mandag har Storbritannien tilbudt at give indrømmelser på fiskeriområdet, mod at EU giver sig på andre områder, fortæller kilder tæt på forhandlingerne til Bloomberg.

Det seneste oplæg fra briterne er, at EU skal fiske omkring en tredjedel mindre i britisk farvand målt i værdi. Tidligere har briterne krævet, at EU-landene fisker 60 pct. mindre i britisk farvand, mens EU har stået på, at landene kun vil have reduceret sin fangst med en fjerdedel.

Ifølge Bloombergs kilder er parterne fortsat så langt fra hinanden, at en aftale er udelukket mandag.

Et andet stridspunkt handler ifølge kilderne blandt andet om, hvilke sanktioner eventuelle aftalebrud kan udløse.

Mere fra Watch Medier

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs