Watch Medier

Briter kommer med tilbud på fiskeriområdet for at lukke brexitaftale

Den britiske premierminister, Boris Johnson, er kommet med et nyt forslag til EU på fiskeriområdet. Det sker i bestræbelserne på at lukke en handelsaftale med EU i elvte time inden brexit ved årsskiftet, skriver Bloomberg News.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Begge parter har ellers hen over weekenden signaleret, at yderligere kompromiser ikke var mulige. Men mandag har Storbritannien tilbudt at give indrømmelser på fiskeriområdet, mod at EU giver sig på andre områder, fortæller kilder tæt på forhandlingerne til Bloomberg.

Det seneste oplæg fra briterne er, at EU skal fiske omkring en tredjedel mindre i britisk farvand målt i værdi. Tidligere har briterne krævet, at EU-landene fisker 60 pct. mindre i britisk farvand, mens EU har stået på, at landene kun vil have reduceret sin fangst med en fjerdedel.

Ifølge Bloombergs kilder er parterne fortsat så langt fra hinanden, at en aftale er udelukket mandag.

Et andet stridspunkt handler ifølge kilderne blandt andet om, hvilke sanktioner eventuelle aftalebrud kan udløse.

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs