Watch Medier

Nye danske anbefalinger: Andet vaccinestik kan vente i op til seks uger

For at coronavaccinerne hurtigere kan nå ud til flere danskere, ændrer Sundhedsstyrelsen anbefalinger, så der kan gå op til seks uger før andet stik. Hidtil har anbefalingen lydt på tre uger.

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm. | Foto: Philip Davali

Ifølge Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger kan der gå op til seks uger mellem første og andet vaccinestik mod corona, siger styrelsens direktør, Søren Brostrøm.

Det betyder, at man med det tildelte antal vacciner hurtigere kan nå ud og yde beskyttelse til flere personer, end hvis man skulle holde sig til de hidtil anbefalede tre uger.

"Vi har sammen med Lægemiddelstyrelsen kigget ned i dokumentationen for både Pfizer- og også Modernavaccinen, som vi forventer, bliver godkendt snart. Her kan vi se i dokumentationsgrundlaget, at der kan gå op til seks uger mellem hvert stik. Det skriver vi i vores opdaterede retningslinjer," siger Søren Brostrøm.

Han understreger dog, at man ikke bør vente mere end tre til fire uger, som det hidtil har været anbefalet, hvis man kan undgå det.

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs