Watch Medier

Nye danske anbefalinger: Andet vaccinestik kan vente i op til seks uger

For at coronavaccinerne hurtigere kan nå ud til flere danskere, ændrer Sundhedsstyrelsen anbefalinger, så der kan gå op til seks uger før andet stik. Hidtil har anbefalingen lydt på tre uger.

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm. | Foto: Philip Davali

Ifølge Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger kan der gå op til seks uger mellem første og andet vaccinestik mod corona, siger styrelsens direktør, Søren Brostrøm.

Det betyder, at man med det tildelte antal vacciner hurtigere kan nå ud og yde beskyttelse til flere personer, end hvis man skulle holde sig til de hidtil anbefalede tre uger.

"Vi har sammen med Lægemiddelstyrelsen kigget ned i dokumentationen for både Pfizer- og også Modernavaccinen, som vi forventer, bliver godkendt snart. Her kan vi se i dokumentationsgrundlaget, at der kan gå op til seks uger mellem hvert stik. Det skriver vi i vores opdaterede retningslinjer," siger Søren Brostrøm.

Han understreger dog, at man ikke bør vente mere end tre til fire uger, som det hidtil har været anbefalet, hvis man kan undgå det.

Mere fra Watch Medier

Falck sælger vejhjælpsforretning i fem lande

Et frasalg af vejhjælpsforretning i en række lande sker som et led i Falcks langsigtede strategi om at udvikle sig som integreret sundhedsforretning. Salgsprisen er aftalt til 1 mia. kr.

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs