Watch Medier

Nyt fund af fugleinfluenza sætter fjerkræindustri måneder tilbage

Udsigten til en snarlig markedsåbning efter efterårets fund af fugleinfluenza i Danmark er nu erstattet af tre nye måneder uden adgang til vigtig eksport for den danske kyllingesektor.

Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

Med weekendens fund af fugleinfluenza i en fjerkræproduktion ved Viborg bliver adgangen til eksportmarkeder uden for EU igen sat tilbage med mindst tre måneder.

Fødevarestyrelsen skrev lørdag, at importforbuddet fra markeder uden for EU ville blive forlænget som konsekvens af fundet. Dermed kan Martin Hjort Jensen, formand for fjerkræsektionen i Landbrug & Fødevarer, se den ventede genetablering af eksporten efter et fund af fugleinfluenza i november forsvinde for en ny stund.

Martin Hjort Jensen siger til Børsen:

"Normalt kan vi jo godt lide de frie markedskræfter – men her rammes vi hårdt. Jeg har ingen grund til at tro, at opfattelsen af dansk og europæisk fjerkræ ændrer sig hos kunderne ude omkring. Men der er mange udbrud i EU lige nu, og vi kan selvfølgelig ikke tvinge kunder på tredjelandsmarkeder til at købe vores produkter. Vi kan ikke gøre andet end passe på, at smitten fra vilde fugle ikke kommer ind i flere besætninger."

Danmark eksporterer årligt fjerkræprodukter for 3,3 mia. kr.

Fugleinfluenza kan spænde ben for fjerkræsektor et år frem Fjerkræformand: "Der er sket det, som vi har gået og frygtet" Udbrud af fugleinfluenza stopper eksport af fjerkræ og æg uden for EU i tre måneder

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs