Watch Medier

Køen af ledige er vokset med 11.000 over jul og nytår

Ledigheden er steget over jul og nytår og ligger nu knap 40.000 personer over niveuaet lige før den første nedlukning i marts sidste år.

Samlet er 171.362 personer i øjeblikket registreret som ledige ifølge Beskæftigelsesministeriet. (Arkivfoto) | Foto: Ole Lind/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Køen af ledige er vokset med 11.000 personer siden 23. december. Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Ledighedskøen er samlet vokset med 39.639 personer under coronakrisen - fra 9. marts 2020 og frem.

Normalt melder mange sig ledige omkring månedsskiftet, ligesom ledigheden traditionelt også stiger i de kolde måneder januar og februar.

De nye tal skal også læses med det forbehold, at der en smule forsinkelse på folk, der afmelder sig som ledige. Dermed kan den seneste stigning i ledighedskøen være mindre.

Hos Nykredit påpeger cheføkonom Troels Kromand Danielsen, at stigningen i ledigheden ikke er ekstraordinær, når man sammenligner med de seneste år.

De seneste fire år er ledigheden således steget med omkring 10.000 personer fra midten af december til første uge i januar.

"Når man tænker på, at dansk økonomi endnu engang er lukket ned – og endda i et videre omfang end i foråret – så er stigningen i ledigheden ikke bekymrende. Faktisk er det nok snarere overraskende, at den ikke er meget større, end vi normalt ser over et årsskifte, når man tæller nedlukningen med i ligningen," siger han i en kommentar.

Han vurderer, at årsagen er, at virksomhederne tidligere har været gennem en nedlukning.

"Der er langt større vished om, at forbrugslysten er til stede efter genåbningen. Samtidig er hjælpepakkerne genindført, og heller ikke de er ukendte. Det giver større ro for mange at drive forretning i," siger han.

Selv om flere ser ud til at have mistet jobbet på det seneste, er niveauet af ledige ikke helt så højt som i slutningen af juni, hvor det nåede det højeste niveau under coronakrisen med omkring 55.000 flere i ledighedskøen.

Samlet er 171.362 personer i øjeblikket registreret som ledige ifølge opgørelsen fra Beskæftigelsesministeriet.

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs