Watch Medier

Sundhedsministeriet udvikler vaccinepas

Danskere vil "primo 2021" kunne få bevis for, at de er vaccineret mod covid, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet. Erhvervsorganisationer bakker op.

Et vaccine-pas kan være relevant, hvis man f.eks. skal ud at rejse. | Foto: Mads Claus Rasmussen

Sundheds- og ældreministeriet oplyser til DR, at man er ved at udvikle et vaccinepas. Det skal være klar "primo 2021".

Et vaccinepas er til personer, der er blevet vaccineret. Det kan være relevant at kunne bevise, for eksempel hvis man skal ud at rejse.

"Det er forventningen, at der kan være krav fra andre lande om forevisning af vaccinedokumentation ved indrejse. Her kan et dansk vaccinepas bruges," skriver Sundheds- og Ældreministeriet til DR Nyheder.

Branchedirektør for transport i Dansk Industri, Michael Svane, glæder sig over, at der et vaccinepas på vej.

Det kan måske hjælpe den rejsebranche, der har lidt voldsomt under nedlukningen og de rejserestriktioner, der har været siden marts.

"Vi ser nogle lande, der stiller krav om, at man skal kunne dokumentere vaccine eller negativ test for at rejse ind. Og det vil et vaccinepas kunne," siger han.

Dansk Erhverv: En virkelig god nyhed

Også Dansk Erhverv glæder sig. Her kalder administrerende direktør Brian Mikkelsen det kommende pas for "en virkelig god nyhed".

Der har længe været snak om, hvorvidt et vaccinepas kan indføres. Idéen er, at samfundet så kan åbnes for dem, der er vaccineret og altså ikke længere forventes at kunne sprede covid-19.

Over for DR noterer eksempelvis musikbranchen via organisationen Dansk Live sig, at det kan gøre det muligt at afholde festivaler og koncerter, der så kan betinge sig vaccinepas.

Modsat har kritikken været, at et vaccinepas og en åbning vil give et enormt pres for at blive vaccineret, hvilket kan gøre en ordentlig og retfærdig udrulning af vaccinen sværere.

Både Dansk Erhverv og Dansk Industri mener, at et vaccinepas skal ligestilles med en negativ test.

"Det må ikke være sådan, at vi laver er A- og et B-hold. Og derfor er det afgørende, at man også kan bruge en negativ test, så vaccinen bliver bygget på frivillighed. Det skal ikke være sådan, at man ikke kan komme ud at flyve, hvis ikke man er vaccineret," siger Michael Svane.

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs