Watch Medier

Dansk Industri om nye rejserestriktioner: "En faretruende situation"

DI's adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, understreger behovet for vacciner til erhvervsrejsende og et digitalt coronapas, efter regeringen er udkommet med en markant opstrammet rejsevejledning.

"Mange eksportvirksomheder er i forvejen hårdt trængte på ordrebøgerne efter 10 måneder med sparsom kontakt til deres kunder. Det er en faretruende situation - ikke bare for virksomhederne, men for hele Danmark, fordi vi som land er så afhængige af eksporten," udtaler direktøren. | Foto: Miriam Dalsgaard

Trods den markante skærpelse af rejserestriktionerne, vurderer Dansk Industri, at myndighederne og regeringen gør "det rigtige med en hård, men kortere nedlukning."

Det udtaler DI's adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, i en pressemeddelelse om de nye rejsevejledninger, regeringen er kommet ud med fredag eftermiddag, som gælder indtil 17. januar.

Han tilføjer samtidig, at kravene vil tage hårdt på mange brancher.

"Hele verden går i rød, og rejsemulighederne også for erhvervsrejsende bliver nu stærkt begrænsede. Det er en markant opstramning, og det kommer til at gøre ondt på mange brancher."

"Mange eksportvirksomheder er i forvejen hårdt trængte på ordrebøgerne efter 10 måneder med sparsom kontakt til deres kunder. Det er en faretruende situation - ikke bare for virksomhederne, men for hele Danmark, fordi vi som land er så afhængige af eksporten," tilføjer direktøren.

Ifølge Dansk Industri gør myndighederne og regeringen det rigtige med en hård, men kortere nedlukning.

"Alternativet ville være at risikere en begrænsning af rejseaktiviteterne i meget længere tid, hvilket ville være endnu mere skadeligt," siger Lars Sandahl Sørensen.

Massivt behov for vacciner til erhvervsrejsende og digitalt coronapas

Han kalder det "afgørende for dansk erhvervsliv", at man i Danmark samtidig formår at forberede sig på en effektiv, sikker og hurtig genåbning af rejser.

Direktøren peger på, at man i starten af december efterspurgte, at man lod eksportmedarbejdere blive vaccinet.

"Nedlukningen her understreger, hvor centralt det er at prioritere dem, så vi ikke taber eksportkroner og dermed velfærd på gulvet," siger DI-direktøren.

Derudover ser Dansk Industri det som essentielt, at myndighederne får det varslede coronapas rullet ud hurtigst mulig - og særligt i en digial udgave.

"Vi skal være klar til at rejse ud til kunderne, så snart de røde lys bliver gule og grønne igen," siger Lars Sandahl Sørensen.

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs