Watch Medier

Minister: Første penge til minkavlere udbetales i disse timer

Fødevareminister Rasmus Prehn oplyser, at de første penge er på vej til minkavlere, men dog kun en del.

Fødevareminister Rasmus Prehn. | Foto: Annika Byrde

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) siger i Folketingssalen, at de første honorarer til minkavlere, der har slået deres dyr ned, bliver udbetalt "i disse timer".

Det siger han efter spørgsmål om, hvorfor der ikke er udbetalt erstatning og kompensation til minkavlerne endnu, efter at de i starten af november blev bedt om at slå alle deres dyr ned. De blev samtidig lovet fuldgod og hurtig kompensation.

"Der skal ikke herske tvivl om, at jeg gerne havde set, at vi for længe siden kunne have udbetalt penge til minkavlerne. Og der skal ikke herske tvivl om, at jeg gerne vil have udbetalt kompensation hurtigst muligt," siger Rasmus Prehn.

Den store erstatningspakke er betinget af en aftale i Folketinget og godkendelse i EU. Men dele af erstatningen - honorarer til avlere, hvis farme ikke var ramt, men lå tæt på smittede farme - udbetales altså nu.

"Hvad angår honorarer for at have slået dyr ned, har Fødevarestyrelsen oplyst til mig, at de påbegynder udbetaling i zone 2 i disse timer," siger Rasmus Prehn.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs