Watch Medier

ECB-chefen opfordrer til global regulering af bitcoin

Chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, ser hvidvaskudfordringer med bitcoin, som efter hendes mening bør reguleres på globalt plan.

Chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde. | Foto: Ralph Orlowski/Reuters/Ritzau Scanpix

Bitcoin er et aktiv, der bruges til at hvidvaske penge. Derfor bør den reguleres globalt, mener chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde.

Det skriver The Times.

"Dem der troede, at det kunne blive en valuta - beklager meget, men det er et meget spekulativt aktiv, der har stået bag en del lyssky forretninger samt en del interessant og totalt forkastelig hvidvaskaktivitet," sagde hun ved et onlinemøde hos Reuters ifølge The Times.

"Der er nødt til at være regulering. Det skal indføres i enighed på globalt plan, eftersom at hvis der er en udvej, så vil den blive brugt," fortsatte hun.

Kryptovalutaen har i løbet af de seneste uger slået rekord flere gange. På blot et år er prisen tæt på firdoblet, hvis man ser på den nuværende rekord på 41.998,75 dollar - svarende til omkring 257.000 kr. per bitcoin.

Tidligere på ugen meldte den britiske finansvagthund ud, at investorer i kryptoaktiver som bitcoin må være beredte på at tabe alt, idet aktiverne "ikke har nogen reel værdi."

Sidste uge påbegyndte det britiske finansministerium dialog om mulig regulering af kryptoaktiver.

John Glen, der er økonomiminister i det britiske finansministerium, udtalte sidste uge ifølge The Times, at kryptovalutaer "udgør en risiko for forbrugerne ... og finanssystemets stabilitet."

Bitcoins for milliarder skjuler sig bag glemte passwords 

Finanstilsyn råber vagt i gevær om kryptoinvesteringer: Forbrugere skal være forberedte på at miste alt 

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs