Watch Medier

Regioner betalte 212 millioner for tre uger med lyntest

Beslutningen om at tilbyde danskerne gratis antigentest for covid-19 i ugerne op mod nytår kostede regionerne 212 mio. kr., skriver Dagens Pharma.

Foto: Philip Davali

Beslutningen om i december at gøre de hurtige antigentest for covid-19 gratis for alle danskere har kostet Danske Regioner et større millionbeløb.

Til Dagens Pharma oplyser regionerne således, at de i de sidste tre uger før nytår samlet havde udgifter for 212 mio. kr. forbundet med tilbuddet om lyntest, der udføres af de private virksomheder Falck, SOS International, Copenhagen Medical og Carelink.

Dagens Pharma har fået aktindsigt i aftalen mellem Danske Regioner og Falck, der er den største udbyder af lyntests på markedet. Her fremgår det, at regionerne betaler et fast beløb per test for de første 250.000 lyntests, hvorefter Falck i en dalende trappeordning modtager mindre og mindre i betaling for hver test.

Styrelse savner overblik over brug af lyntest Regeringstoppen indførte lyntest uden sundhedsfaglige anbefalinger Falck-direktør om lyntest-markedet: "Vi forlader det i løbet af 2021" 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs