Watch Medier

DI-måling: Pessimismen vokser blandt virksomhederne

Erhvervsvirksomhederne ser væsentligt mere dystert på omsætningsfaldet i første kvartal end forventningerne før årsskfitet. Nu venter de et fald i salget på 14 pct., viser et rundspørge fra DI.

Shoppinggader ligger øde hen under nedlukningen af handelslivet. | Foto: Emil Helms

Erhvervslivet ventes at tabe 85 mia. kr. i årets første kvartal som følge af de lukkede butikker, tomme lufthavne og forsamlingsforbud.

Det viser ny rundspørge fra Dansk Industri (DI), skriver dagbladet Børsen.

Flere end 900 medlemsvirksomheder har deltaget i rundspørgen, hvor de er blevet spurgt om, hvordan de ser deres omsætning udvikle sig i årets første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

Forventningerne lyder på et fald i omsætningen på 14 pct. - svarende til et tabt salg for omkring 85 mia. kr.

"Det er de første tal for, hvordan erhvervslivet har det i 2021, og det er virkelig voldsomt. Hvis det hele åbner op igen 7. februar, så bliver tabet selvfølgelig mindre. Men det er der ikke noget, der tyder på," siger Emil Fanikke Kiær, der er politisk direktør i Dansk Industri, til Børsen.

Det er væsentligt mere dystre forventninger, end hvad DI målte i november og december. Der ventede selskaberne et fald på henholdsvis 4 og 7 pct.

De eksisterende tal for omsætningen peger samtidig på, at forventningerne kan blive en realitet. I sidste uge landede omsætningen 16 pct. lavere end normalt, oplyser virksomhederne til DI ifølge Børsen.

Til sammenligning faldt omsætningen kun marginalt mere under nedlukningen i foråret 2020, hvor faldet dengang lød på 18 pct.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/virksomheder-spaar-tabt-salg-for-85-mia

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs