Watch Medier

Mulighed for lønkompensation forlænges til 7. februar

Den statslige ordning med lønkompensation for hjemsendte medarbejdere forlænges til 7. februar, når de skærpede restriktioner udløbet, meddeler Beskæftigelsesministeriet.

Fungerende beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen melder om forlængelse af lønkompensation til virksomhederne. | Foto: Jens Dresling

Også i den kommende tid bliver det muligt for virksomheder at sende ansatte hjem med løn, hvor staten dækker en del af udgiften.

Ordningen for lønkompensation forlænges nu, så den gælder, indtil de skærpede restriktioner ophører.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

De skærpede restriktioner blev for få dage siden forlænget, så de nu gælder til og med 7. februar. De stod til at udløbe 17. januar.

De indebærer blandt andet, at storcentre er lukket, restauranter kun må sælge take-away, og at man ikke må samles flere end fem personer.

Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), der er fungerende beskæftigelsesminister, mens Peter Hummelgaard (S) er på fædreorlov, glæder sig over forlængelsen.

"Både lønmodtagere og virksomheder bidrager til ordningen, som har været med til at redde tusindvis af arbejdspladser og forhindre, at mange virksomheder har måttet dreje nøglen om i denne alvorlige situation," siger hun i meddelelsen.

Ordningen om lønkompensation blev vedtaget i foråret 2020 for at undgå fyringer efter den første nedlukning. Den er siden forlænget flere gange.

Den giver mulighed for at sende ansatte hjem med løn, hvor staten så dækker 75-90 procent af lønnen op til 30.000 kroner om måneden.

Lønmodtagernes bidrag

Med den nye forlængelse får virksomhederne igen mulighed for at varsle én dags ferie eller afspadsering med løn om måneden, når den ansatte er hjemsendt på lønkompensation.

Har medarbejderen hverken ferie eller afspadsering, kan vedkommende blive sendt hjem i én dag uden løn om måneden.

Lønmodtagere skal i perioden, hvor restriktionerne løber - lige nu til og med 7. februar - bidrage med én feriedag for de første 21 kalenderdage, ordningen forlænges med. Det kan maksimalt være fem dage i perioden.

Når restriktionerne og lønkompensationsordningen ophører, er der en omstillingsperiode på syv dage.

Mere fra Watch Medier

Vækstfondsdirektører stopper inden fusion

Vækstfondens adm. direktør, Rolf Kjærgaard, fratræder, og han får følgeskab af investeringsdirektør Mikkel Hesselgren, der også har meldt sin afgang. I forvejen har Vækstfondens formand forladt sin post i august. Alle afgangene sker, inden fonden til nytår bliver en del af den nye statslige kæmpefond, Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglen på arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under den kommende valgkamp, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs