Watch Medier

Regeringen opretter forum for digital sikkerhed i SMV-segmentet

Et nyt forum skal være med til at sikre bedre digital sikkerhed for små- og mellemstore virksomheder. Formand og syv fagpersoner udpeges af erhvervsministeren, mens yderligere syv kommer fra brancheorganisationer og fagbevægelse.

Det nye forum består af 15 medlemmer, herunder en formand og syv fagpersoner inden for digital sikkerhed, som udpeges af erhvervsministeren. | Foto: Erhvervsministeriet / PR

Et nyt forum skal lave anbefalinger og konkrete løsninger til regeringen om, hvordan den digitale sikkerhed forbedres hos særligt små- og mellemstore virksomheder.

Rådet har fået navnet 'Virksomhedsforum for digital sikkerhed' og er en sammenlægning af to tidligere initiativer, nemlig 'Virksomhedsrådet for it-sikkerhed' og 'Erhvervspartnerskabet for øget it-sikkerhed'.

I spidsen for det nye initiativ er koncernsikkerhedschef i Tryg, Tom Engly, som også var formand for 'Virksomhedsforum for it-sikkerhed'.

Ud over Engly kommer rådet til at bestå af 14 medlemmer, seks organisationsrepræsentanter fra erhvervslivet, en repræsentant fra fagbevægelsen og syv såkaldte fageksperter. 

Formanden og de syv fagpersoner inden for digital sikkerhed udpeges af erhvervsministeren.

"Forummet er en vigtig samarbejdskonstellation, idet forrummet fastholder et tæt samarbejde med dansk erhvervsliv og hermed sikrer et indblik i og kendskab til erhvervslivets digitale sikkerhedsmæssige udfordringer," skriver Erhvervsstyrelsen om det nye forum i en pressemeddelelse.

Styrelsen har i en undersøgelse fra 2020 blandt andet konkluderet, at 40 pct. af de danske SMV'er har et "lavt digitalt sikkerhedsniveau". Ud over at komme med anbefalinger til, hvordan det politisk kan forbedres skal forummet også fokusere på, hvordan høj digital sikkerhed kan give danske virksomheder konkurrencefordele.

Moderne portal til 50 mio. kr. erstatter ældgamle it-systemer til vanddata

Manglende kontrol i offentlige it-systemer muliggør ny Britta-sag 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs