Watch Medier

Danmark får 100.000 færre doser fra Pfizer i første kvartal

Pfizer kan ikke levere det lovede antal coronavacciner i første kvartal på grund af en ombygning af fabrikken i Belgien. Der er en nedgang på 100.000 doser.

Der komemr færre vacciner til Danmark end ventet. | Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP / AFP

Danmark vil ikke få så mange vacciner som forventet af Pfizer/BioNTech i første kvartal.

Der vil være en nedgang på antallet af leverede doser på 85.000-100.000. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) på sin hjemmeside.

Der er tale om en nedgang på cirka ti procent i antallet af leverede vaccinedoser i forhold til den oprindelige forventning.

Nedgangen svarer til, at 42.000-50.000 færre personer end planlagt kan blive vaccineret i første kvartal, da hver person skal have to doser.

I sidste uge meldte Pfizer/BioNTech ud, at der ville komme færre vacciner i denne uge til Danmark på grund af en ombygning på Pfizers fabrik i Belgien.

I den forbindelse lød det dog samtidig fra Pfizer, at det lovede antal vacciner i første kvartal ville blive leveret i første kvartal, men det har altså ikke vist sig at være tilfældet for Danmark.

"Danmark arbejder både direkte og via EU på at søge en løsning fra Pfizer, så reduktionerne bliver mindre," skriver Statens Serum Institut.

 

Mere fra Watch Medier

Medie: Conscia er sat til salg

Kapitalfonden Nordic Capital har hyret flere banker til at hjælpe med et salg af it-virksomheden Conscia, som leverer digitale infrastrukturløsninger.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs