Watch Medier

Sanofi rækker armen ud og vil producere 100 millioner doser Pfizer-vaccine

Sanofis coronavaccine har lidt tilbageslag. Derfor vil selskabet i mellemtiden hjælpe Pfizer med produktionen.

Sanofis egen vaccine lader vente på sig. | Foto: Joel Saget/AFP/Ritzau Scanpix

Det franske medicinalselskab Sanofi skal hjælpe amerikanske Pfizer med at producere coronavacciner.

Sanofi sigter således efter at producere mere end 100 millioner doser af Pfizers vaccine i år. Det vil foregå på Sanofis tyske fabrik i Frankfurt.

Det siger Sanofis administrerende direktør, Paul Hudson, i et interview med avisen Le Figaro.

Pfizer og partneren BioNTech kæmper ligesom andre vaccineproducenter, herunder AstraZeneca, med at imødekomme efterspørgslen på deres coronavaccine.

Tilbageslag forsinker Sanofis egen vaccine

Sanofis udstrakte arm kommer, efter at selskabets egen vaccine led et tilbageslag sidste måned. Her viste det sig, at den vaccine, som Sanofi arbejder på sammen med britiske GlaxoSmithKline, havde begrænset effekt på ældre.

Derfor er vaccinen forsinket. Siden har Sanofi været under pres for at hjælpe andre vaccineproducenter med at producere vacciner.

Det skal ses i lyset af, at en hurtig udrulning af vacciner anses som et afgørende redskab for at bekæmpe pandemien.

"Siden vores vaccine kommer nogle måneder senere, har vi spurgt os selv om, hvordan vi kan hjælpe nu," siger Paul Hudson til Le Figaro.

Sanofi arbejder også på en anden coronavaccine sammen med det amerikanske selskab Translate Bio.

Den vaccine er baseret på mRNA-teknologi ligesom vaccinerne fra Moderna og Pfizer/BioNTech, som var de første vacciner til at blive godkendt til brug i EU.

Sanofis administrerende direktør fastholder i interviewet, at Sanofi vil arbejde videre med de to vaccineprojekter, selv om det nu tilbyder sin hjælp til Pfizer/BioNTech.

Efter vaccinekrise vil EU have styr på eksport af vaccine ud af Europa Pfizer reducerer vaccineleverancer: Fabrik skal opgraderes 

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs