Watch Medier

Sundhedsstyrelsen: Trods forsinkelser kan alle være vaccineret til sommer

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle voksne i Danmark kan være færdigvaccineret i uge 26, der løber til 4. juli. Det er en uge senere end i den tidligere prognose.

Vacciner forberedes på dansk plejecenter. | Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Trods forsinkelser i leverancer af vacciner forventer Sundhedsstyrelsen fortsat, at alle voksne i Danmark kan være færdigvaccineret til sommer, hvis de altså ønsker en vaccine.

Tidsplanen er dog skubbet en uge, så anden runde af vaccinationer vil være afsluttet i uge 26, der slutter 4. juli.

Det viser Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender. Tidligere løb den til og med uge 25 eller 27. juni.

Forbehold

Prognosen er dog behæftet med usikkerhed, da den bygger på en forventning om vacciner, der endnu ikke er godkendt.

Den næste i rækken er fra AstraZeneca, hvis vaccine kan blive godkendt fredag i EU.

Dernæst forventes en vaccine fra amerikanske Johnson & Johnson at blive godkendt inden for det næste par måneder.

"I prognoserne er der taget højde for mindre udsving, men det er vigtigt at understrege, at der netop er tale om prognoser, og at de dermed er behæftet med usikkerhed. Det drejer sig især om usikkerhed vedrørende størrelsen på kommende leverancer," skriver Sundhedsstyrelsen.

Indtil videre har man i Danmark vaccineret ældre på plejehjem, ældre, der får hjemmehjælp, personer i særlig risiko samt ansatte i sundheds- og ældresektoren.

I weekenden vil man begynde at tage hul på vaccinationerne af personer over 85 år.

"Vores absolut primære fokus er, at få vaccineret vores ældre og øvrige mest sårbare. Og med det begrænsede antal vacciner, som vi råder over lige i øjeblikket, er der ikke plads til at påbegynde vaccination af andre grupper, siger Sundhedsstyrelsens direktør," Søren Brostrøm, i en pressemeddelelse.

Først i starten af april vil man efter planen begynde at vaccinere den del af befolkningen, der er under 65 år og ikke er i særlig risiko.

Mere fra Watch Medier

DLG klar til exit fra Kina

Geopolitiske forhold og politisk indgriben i markedspriser gør, at DLG er klar til at forlade kinesisk marked. Grovvareselskabet har en foderfabrik i Hunan-provinsen.

Virksomhedsmægler ser få potentielle købere til Irma

Detailhandelskoncerner har de bedste muligheder for at gøre Irma til en rentabel virksomhed, hvis kæden skulle blive sat til salg, vurderer virksomhedsmægler Frederik Aakard. Tidligere Irma-direktør vil snart melde nyt ud. 

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs