Watch Medier

Virksomheder har fået rentefrie momslån for 7,4 milliarder

27.000 danske virksomheder har benyttet sig af en mulighed for at optage et rentefrit statslån under coronakrisen. En stor del af virksomhederne er hoteller og restauranter.

Morten Bødskov (S) er skatteminister.ren | Foto: Mads Claus Rasmussen

Som en del af hjælpepakkerne under coronakrisen har foreløbig 27.000 virksomheder fået godkendt rentefrie statslån for cirka 7,4 milliarder kroner under den såkaldte momslåneordning.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

"Regeringen er meget opmærksom på, at virksomhederne står i en svær situation på grund af coronakrisen," siger skatteminister Morten Bødskov (S) i pressemeddelelsen.

"I det lys er det glædeligt, at vi med momslåneordningen har kunnet hjælpe de virksomheder, der har et behov for hjælp."

"Det er en prioritet for den her regering, at vi kommer så godt igennem krisen som muligt," siger skatteministeren.

Tilbagebetaling 1. november

Den låneordning, som virksomhederne har kunnet benytte sig af, bliver kaldt for momslåneordningen.

Det skyldes, at virksomheder i visse perioder har kunnet ansøge om et rentefrit lån, der svarer til den moms, de indberettede i marts 2020, eller den lønsumsafgift, de indberettede i april 2020.

De rentefrie lån skal senest tilbagebetales 1. november 2021.

Blandt de næsten 27.000 virksomheder, der har benyttet sig af muligheden for at optage et rentefrit lån via låneordningen, er især hoteller og restauranter.

Mange hoteller og restauranter har været hårdt ramt af coronakrisen, fordi de har mistet en del kunder og dermed indtjening.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs