Mette Frederiksen er klar til at finansiere produktionen af vacciner

Statsminister Mette Frederiksen (S) er klar til at lade staten investere risikovillig kapital for at sikre udvikling og produktion af danske coronavacciner, lyder det i et interview i Berlingske.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Coronavacciner med danske skattekroner i ryggen er en af byggestenene i en langsigtet strategi med formålet at undgå flere nedlukninger, selv om smittetallet skulle stige til vejrs.

Sådan lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S) i et interview med Berlingske.

For at sikre, at Danmark får en kapacitet til produktion og påfyldning af vacciner, skal staten være klar til at investere risikovillig kapital, lyder det.

"Håb er ikke en strategi, når vi arbejder med den her sygdom. Det handler om at være foran. Hvis du spørger mig, betyder det, at vi er nødt til at turde stille med noget risikovillig kapital for at understøtte kapaciteten. Også selv om der er en risiko for, at vi kan se om nogle år, at det ikke fungerede eller var unødvendigt," siger hun til avisen.

I Danmark er bl.a. Statens Serum Institut og Københavns Universitet i gang med projekter om udviklingen af en vaccine. Her understreger Mette Frederiksen, at regeringen er parat til løbende at vurdere, om der skal sendes flere penge i retning af de danske projekter.

Partier kritiserer mørklægning af centrale vaccineoplysninger

Studie tyder på lavere coronasmitsomhed hos vaccinerede 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også