Watch Medier

Medie: Borgmestre skal til møde om skoleåbning

Flere ministre vil ifølge DR deltage på et møde med alle landets borgmestre på mandag. På dagsordenen er strategi for skoleåbning og lynteststeder.

Magnus Heunicke skal mødes med landets borgmestre. | Foto: Philip Davali

Mandag klokken 11 er borgmestrene for landets 98 kommuner indkaldt til et møde om skoleåbning og teststrategi. Det fremgår af en mail til borgmestrene, som DR er i besiddelse af.

"Mødet indkaldes med henblik på at drøfte strategiens overordnede linjer og kommunernes rolle i forhold til at understøtte en videre genåbning af grundskolen såvel som det bredere samfund," står der ifølge DR i invitationen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har tidligere talt for, at borgerne skal vænne sig til at blive testet flere gange om ugen som led i en fremtidig genåbning. Det kom onsdag tættere på, da der blev præsenteret en ny aftale.

Regeringen indgik her en aftale med kommuner og regioner om at teste flere borgere to gange om ugen. Her kom det også frem, at genåbningen blandt andet kommer til at gå gennem flere teststeder.

Venter på beregninger

Onsdag fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) også, at han håber, at der bliver plads til en delvis genåbning af samfundet fra marts. Han ville dog endnu ikke løfte sløret for, hvad der kunne blive åbnet.

Det skyldes, at der afventes en indstilling fra den faglige referencegruppe. Det er eksperter, som rådgiver regeringen. Marts nærmer sig dog, og der ventes en udmelding i næste uge.

Der holdes samtidig øje med effekten af den nuværende genåbning. De yngste skoleklasser fik 8. februar lov til igen at møde fysisk i skole. De nåede derfor en uges undervisning, inden mange gik på vinterferie.

Indtil videre har den lille genåbning ikke givet en stigning i antallet af daglige bekræftede coronatilfælde. Her ligger den daglige andel af positive test på samme niveau som før genåbningen.

På mandagens møde deltager foruden Heunicke også justitsminister Nick Hækkerup, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og uddannelses og forskningsminister Ane Halsbo Jørgensen.

Ekspert: Testplan koster 100 milliarder kroner årligt 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs