Opgør mellem medier og Facebook 'Down Under' kridter banen op for EU

ANALYSE: Mens Facebook onsdag fjernede alle nyheder fra sin platform i Australien, indgik Google en flerårig aftale med landets største avishus om betaling for mediernes indhold. Techplatformenes vidt forskellige reaktioner på australske rav viser, hvad der venter i EU. Opgøret er en sund udvikling, mener Danske Medier.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Politikere og mediechefers øjne er disse dage rettet stift mod Australien, hvor et opgør mellem de australske lovgivere og techselskaberne Google og Facebook udspiller sig. Onsdag eskalerede konflikten, da Facebook valgte at blokere de australske brugeres adgang til og mulighed for at dele nyheder på platformen.

Regeringen i Australien har siden foråret 2020 været på vej med en ny lov, der skal tvinge techselskaber til at betale medier for nyheder og indhold, der deles på deres platforme - også selvom der alene er tale om overskrifter eller små uddrag. Et opgør, flere lande har talt om at tage gennem de seneste år som udligning af det massive pres på nyhedsmediernes økonomi og annoncesalg, som techselskaberne har været drivkraft bag og lukreret på siden 00'erne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement