Watch Medier

Minister underkender planer om solcelleanlæg på sjællandsk gods

Indenrigsministeren har underkendt planer om et større solcelleanlæg på Gavnø Gods ved Næstved, fordi det er i en kystnær zone og i et bevaringsværdigt landskab.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Det er en ommer.

Sådan kunne beskeden have lydt til Gavnø Gods, der sammen med Næstved Kommune havde en drøm om at lave et solcelleanlæg på 166 hektar på jord, som godset driver.

Det skriver Sjællandske

For indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Beck har gjort indsigelser mod projekter, da ministeren mener, at anlægget ligger i kystnær zone og på et areal, der har status af bevaringsværdigt landskab.

"Der vurderes ikke at være er en særlig planlægningsmæssig eller funktionel begrundelse for at placere et solcelleanlæg på den kystnære placering," skriver ministeren i et svar til kommunen.

Gavnø Gods siger til avisen, at man håber at få omstødt beslutningen.

"Vi er naturligvis indstillet på, sammen med Næstved Kommune, at indgå i en positiv dialog med Bolig- og Planstyrelsen," skriver baronesse Helle Reedtz-Thott i en mail til avisen.

Det er tidligere meldt ud, at projektet ville reducere kommunens CO2-udledning med 70 pct. frem mod 2030.

Gavnø Gods driver 1200 hektar landbrug og 1000 hektar skovbrug.

Sydsjællandsk gods vil lave stor solcellepark på landbrugsjord

1000 hektar landbrugsjord kan blive til solcellepark i sjællandsk kommune

Sjællandsk gods vil udvikle tre solcelleparker på landbrugsjord 

Mere fra Watch Medier

Vækstfondsdirektører stopper inden fusion

Vækstfondens adm. direktør, Rolf Kjærgaard, fratræder, og han får følgeskab af investeringsdirektør Mikkel Hesselgren, der også har meldt sin afgang. I forvejen har Vækstfondens formand forladt sin post i august. Alle afgangene sker, inden fonden til nytår bliver en del af den nye statslige kæmpefond, Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglen på arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under den kommende valgkamp, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs