Watch Medier

Statsminister: Vi har et meget mere åbent Danmark i maj

Foråret vil byde på et vendepunkt, når det gælder restriktioner, fortæller statsminister Mette Frederiksen ved en stor test af massevaccination i København. Hun forventer en ketchupeffekt i leverancerne af vacciner senere på foråret.

Statsminister Mette Frederiksen talte fredag ved en kapacitetstest af massevaccination ved Øksnehallen i København. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

På den sidste fredag i februar foran vaccinecentret i Øksnehallen i København fortæller statsminister Mette Frederiksen (S), at hun forventer et kommende springende punkt i bekæmpelsen af covid-19 i Danmark.

I de kommende måneder vil flere og flere danskere blive vaccineret, og for hver vaccineret har smitten mindre plads til sprede sig på.

"Vi håber på, at vi i takt med, at vi får vaccineret flere og flere og samtidig får foråret med os, så kan vi kan stå i en situation, som er meget mere gunstig, end den vi står i nu," siger Mette Frederiksen.

"Jeg tør ikke sætte tal på, hvor mange der skal være vaccineret, før det har en klar effekt for genåbningen. Men der vil være et 'tipping point'."

Efter planen vil alle ældre og særligt sårbare være vaccineret til maj. Det er de grupper, der lider mest og er i størst fare for at dø, hvis de får covid-19. Og det kan meget vel være her, at vaccinationerne har gjort det muligt at vende tilbage til et tæt på normalt liv.

"Forhåbentligt er vi et sted midt i maj, hvor vi har et meget mere åbent Danmark, end vi har nu. Og det regner jeg også med. Der er et springende punkt, når alle dem, der er i primær risiko, er vaccineret. Når vi har fået alle dem vaccineret, står vi i en anden situation."

"Det er vores forhåbning - og sådan set også vores forventning - at vi med vacciner kombineret med test kan have et meget mere normalt Danmark end det, vi oplever lige nu," siger Mette Frederiksen (S).

Den danske vaccinationsplan er blevet forsinket af, at flere store leverandører af vacciner ikke har levet op til deres aftaler med EU. Men ifølge statsministeren bør det problem langsomt løse sig.

"Vi forventer en form for ketchup-effekt senere på foråret, hvor der kommer flere og flere vacciner. Og nogle gange vil de falde nærmest på en dag. Så skal vi have dem ud hurtigst muligt," siger Mette Frederiksen.

Hjælpepakker forlænges til og med 5. april  Genåbning byder på butiksåbninger i hele landet

Mere fra Watch Medier

Teleselskaber betaler over 2 milliarder for nye frekvenser til 5G

Efter et langt tilløb er statens frekvensauktion, der får afgørende betydning for fremtidens 5G-udrulning, endeligt afsluttet. De store teleselskaber får næsten lige store andele af det værdifulde frekvensbånd og betaler over 2 mia. kr. for rettighederne.

Super League-boss: Udbryderliga kan ikke fortsætte

Projektet med European Super League har ingen fremtid, siger udbryderligaens medstifter, Andrea Agnelli fra Juventus. De seks engelske klubber i projektet plus nu også Atlético Madrid, Inter, Milan og Juventus er faldet fra.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier