Anmeldelser om fusk med hjælpepakker fordoblet siden oktober

Frem til 1. marts har Bagmandspolitiet modtaget 217 anmeldelser om svindel med coronakrisens hjælpepakker for i alt 87 mio. kr.
Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet har fået 217 anmeldelser om fusk med hjælpepakker. | Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet har fået 217 anmeldelser om fusk med hjælpepakker. | Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Det bliver ved med at tikke ind med anmeldelser om mulig fusk med hjælpepakker.

Bagmandspolitiet - der officielt hedder Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) - har modtaget 217 anmeldelser med relation til coronakrisens hjælpepakker.

Det oplyser Søik onsdag morgen.

I alt omfatter anmeldelserne et beløb på 87.654.428 kroner. Dermed er beløbet fordoblet siden oktober, hvor der var blevet anmeldt muligt svindel for 42,9 millioner kroner.

Det er dog kun et mindre beløb, som er udbetalt, oplyser Bagmandspolitiet onsdag.

Især muligheden for at få lønkompensation har ført til bunker af anmeldelser på Bagmandspolitiets bord. Samlet er der 175 af den slags sager.

Opdigtede medarbejdere

Svindlen med coronahjælpepakkerne sker for eksempel ved, at firmaer i ansøgninger skruer op for det reelle antal ansatte i virksomheden for at få udbetalt lønkompensation til opdigtede medarbejdere.

Straffen i sager om svindel med hjælpepakkerne er højere end i normale bedragerisager. I foråret vedtog Folketinget, at straffen kunne være op til fire gange det normale i den type sager.

Der er allerede faldet flere domme om svindel med coronamidler.

Blandt andet blev en revisor i sidste måned idømt fire års fængsel og 4.485.300 kroner i bøde for at svindle med ordningen om lønkompensation. Han stod for at udarbejde ansøgninger på vegne af to selskaber.

Fire andre mænd er fortsat sigtet i den sag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også