Watch Medier

Norlys politianmelder konkurrent for bedrageri og vildledning

Norlys Energi politianmeldte i sidste uge elselskabet Fauna Energi (forhenværende Norström) for muligt bedrageri og vildledning af kunder.

Foto: Nordlys PR

Energiselskabet Norlys har sendt en politianmeldelse af konkurrenten Fauna Energi, der tidligere gik under navnet Norström. Det oplyser Norlys i en meddelelse.

Politianmeldelsen sker på baggrund af 1185 kundehenvendelser og skal sikre, at Fauna Energis salgsmetoder bringes til ophør, lyder det fra Norlys. De 1185 henvendelser fra kunder er kommet siden sommeren 2020

Kunderne har følt sig vildledt af Fauna Energi og i flere tilfælde fået franarret CPR-nummer, kontonummer mv. som muliggør leverandørskifte uden kundens viden, skriver Norlys.

"I Norlys kan vi ikke acceptere, at vores navn sættes i forbindelse med ulovligt telefonsalg. Jeg har været i kontakt med direktøren i det, der nu hedder Fauna Energi og på det kraftigste opfordret dem til at ændre adfærd, men det har desværre vist sig at være for døve øren. Derfor er det nu op til politiet at vurdere om Fauna Energis handlinger er strafbare," siger direktør for Norlys Mads Brøgger i meddelelsen.

Af de mange kundehenvendelser er 104 klager indbragt for Forbrugerombudsmanden, der også politianmeldte Fauna Energi, der dengang stadig hed Norström, i december 2020.

Der er eksempler på, at kunder er blevet oplyst, at Norlys er gået konkurs, at Norström og Norlys har fusioneret, eller at Norström samarbejder med Norlys. Alle disse påstande er imidlertid usande, og derfor vil Norlys have metoden til ophør.

"Ulovligt telefonsalg blandt elselskaber er desværre ikke noget nyt. Nye selskaber kommer til, men de ufine salgsmetoder er de samme. Vores kunder skal vide, at vi står på deres side og bliver ved med at sende deres klager til Forbrugerombudsmanden, indtil denne adfærd ophører. Vi ser nu frem til politiet går ind i sagen," siger direktør Mads Brøgger.

Norström er tidligere blevet anklaget for blandt andet at bryde markedsføringsloven ved at ringe til folk på den såkaldte Robinson-liste, mens forbrugerne også bliver vildledt, da de f.eks. får oplyst, at deres nuværende elselskab er gået konkurs eller er blevet opkøbt.

Forsyningstilsynet øger overvågningen af el- og gasselskaber

Forbrugerombudsmanden politianmelder Norström

Forsyningstilsynet afviser elselskab med "landets billigste priser"

Nyt elselskab sætter klagerekord

Mere fra Watch Medier

Bladt Industries afskediger topchef

Efter nok et ”udfordrende år” skifter Aalborg-virksomheden Bladt Industries, der producerer møllefundamenter, endnu engang ud i direktionen. ”Vi har brug for nyt fokus,” siger formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs