Watch Medier

Tre selskaber melder sig klar til at hjælpe Mette Frederiksen med vaccineproduktion

Tre selskaber med adresse og produktionsfaciliteter i Danmark mener, de kan bidrage til et partnerskab om vaccineproduktion på dansk jord, skriver Finans.

Produktion hos AJ Vaccines. | Foto: AJ Vaccines / PR

Såvel det børsnoterede biotekselskab Bavarian Nordic som Fujifilm i Birkerød og det saudisk-ejede AJ Vaccines er klar til at se på mulighederne for partnerskab om vaccineproduktion, sådan som Mette Frederiksen har gjort sig til fortaler for.

Og der er både forskning og produktionsfaciliteter, der kan resultere i produktion af en covid-19-vaccine på dansk jord inden for en overskuelig fremtid, oplyser selskaberne til Finans.

IR-direktør i Bavarian Nordic Rolf Sass Sørensen siger, at Bavarian både har kompetencer til at deltage i udvikling, produktion og påfyldning af vacciner.

"Vi kunne sagtens træde hjælpende til. Vi har både udvikling, produktion og påfyldning af vacciner," siger Rolf Sass Sørensen til Finans.dk.

Meldingen kommer, efter at Bavarian mandag meddelte, at et hollandsk universitet snart starter forsøg på mennesker med en covid-19-vaccine, Bavarian har indlicenseret fra Adaptvac.

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs