Watch Medier

Cheføkonom: Amerikansk hjælpepakke kan løfte dansk BNP med 10 milliarder

En hjælpepakke er blevet vedtaget i USA, og den vil få stor betydning for dansk økonomi, siger cheføkonom.

Formanden for Repræsentanternes Hus, demokraten Nancy Pelosi, og flertalslederen i Senatet, demokraten Chuck Schumer, underskriver hjælpepakken. Den sendes nu til præsident Bidens skrivebord. | Foto: DREW ANGERER/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

En coronahjælpepakke til amerikanerne på 1900 milliarder dollar er onsdag aften blevet vedtaget i Repræsentanternes Hus i Washington D.C.

Hjælpepakken kommer som en kærkommen hjælp til dansk økonomi med sin positive påvirkning, vurderer Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv.

"Ser vi mod de hjemlige himmelstrøg, så er der udsigt til, at den amerikanske hjælpepakke alene vil løfte det danske BNP i omegnen af omkring 10 milliarder kroner," siger Tore Stramer.

BNP - eller bruttonationalproduktet - er et udtryk for størrelsen af et lands økonomiske aktivitet. Ifølge cheføkonomen vil pakken også sæt skub i øget dansk eksport til USA.

"Fordi hjælpepakken er så gigantisk stor, så vil den også kunne mærkes i Danmark i form af øget eksport."

"Og et forsigtigt skøn vil være, at vi herhjemme vil se skabelsen af omkring 10.000 job primært i eksportsektoren, så det er altså en hjælpepakke, som også vil gøre en stor forskel for dansk økonomi."

Coronahjælpepakken er en af de største hjælpepakker, der er blevet vedtaget i USA siden Anden Verdenskrig.

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs