Watch Medier

Pandemilussing til hoteller og restauranter runder 21 milliarder

Nye tal kaster lys over coronakrisens effekter i den danske restaurationsbranche. "Næsten hver femte medarbejder er blevet afskediget," siger Horesta-direktør.

Foto: Søren Vendelbo/JPA

Blødningen i den danske hotel- og restaurationssektor fortsatter ufortrødent i takt med nedlukningen af samfundet. Og omsætningstabet når nye svimlende tal.

"Omsætning for 21 mia. kr. er gået tabt, og næsten hver femte medarbejder er blevet afskediget," lyder meldingen fra politisk direktør i brancheorganisationen Horesta Kirsten Munch til erhvervsmediet Finans.

Tallet bygger på meldinger fra interesseorganisationens medlemsvirksomheder, der særligt findes i restauration- og hotelbranchen. Meldingen fra Horesta kommer samtidig med nye analyser fra Dansk Industri, hvor restaurationssektoren ifølge de seneste beregninger har oplevet en omsætningsnedgang på ca. 63 pct. i perioden januar 2020 til januar 2021.

Restauranter og hotellers salg er halveret under nedlukning 

Horesta: 4 ud af 10 hoteller og restauranter har optaget gæld under corona 

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs