Watch Medier

Demokraterne vil have Novo Nordisk og konkurrenterne undersøgt

Insulinproducenterne Novo Nordisk, Sanofi og Eli Lilly er kommet under beskydning af Demokraterne, som nu opfordrer USA's Federal Trade Commissoin til at undersøge dem for at have indgået underhåndsaftaler om det amerikanske insulinmarked.

Katie Porter, medlem af Repræsentanterne Hus for det demokratiske parti, langer ud efter de største insulinproducenter i USA. | Foto: Erin Scott/Reuters/Ritzau Scanpix

Seks fremtrædende demokrater, herunder Katie Porter, der allerede har gjort sig bemærket inden for sit engagement i reguleringen af medicinalindustrien, har sendt et brev til USA's Federal Trade Commission med en opfordring til at undersøge Novo Nordisk, Sanofi og Eli Lilly.

Det skriver Endpoints News.

I brevet skriver de seks demokrater fra Repræsentanternes Hus, at selskaberne samtidig hævede priserne på insulin, hvilket betød, at prisen blev næsten fordoblet i perioden mellem 2012 og 2016. Derfor bør det undersøges, om der var tale om aftalt spil mellem parterne.

Det er ikke første gang, at insulinprisen i samme periode har været under beskydning. Den prominente senator Bernie Sanders og den nu afdøde demokrat Elijah Cummings sendte også et brev til Federal Trade Commission i 2016. Et led i de seneste års indsats fra flere amerikanske politikere om at få slået ned på de høje medicinpriser i USA.

Novo stopper millionbetalinger til amerikanske politikere

EU og USA vil sætte spot på fusioner i medicinalindustrien 

Stor støtte til prisloft på insulin i Medicare 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs