Watch Medier

Danske storbanker tror på indgreb på boligmarkedet

Flere danske storbanker tror nu på et indgreb på boligmarkedet. Formentlig bliver kravet til udbetaling sat op fra 5 til 10 pct.

Foto: Mads Frost/JPA

En stigning af udbetalingskravet bliver formentlig konsekvensen af, at Det Systemiske Risikoråd har varslet indgreb på det danske boligmarked, mener flere danske storbanker ifølge Finans.

Danske Bank indførte allerede i fjor et krav til kommende boligejere om selv at stille med 10 pct. af udbetalingen i stedet for kun de lovpligtige 5 pct.

Dengang var kritikken af banken massiv, men formentlig kommer resten af markedet til at følge samme spor.

"Selv om jeg ikke synes, det er helt oplagt, at man skal ind at stramme kravene, så har risikorådet jo nu forpligtet sig til at komme med nogle forslag. Der er øget krav til udbetaling et af de værktøjer, som ligger lige til højrebenet. Derfor tror jeg også, det bliver et af forslagene," siger Søren V. Kristensen, cheføkonom i Sydbank til Finans. 

Finansminister: Regeringen har ingen planer om indgreb på boligmarkedet 

Mere fra Watch Medier

Vækstfondsdirektører stopper inden fusion

Vækstfondens adm. direktør, Rolf Kjærgaard, fratræder, og han får følgeskab af investeringsdirektør Mikkel Hesselgren, der også har meldt sin afgang. I forvejen har Vækstfondens formand forladt sin post i august. Alle afgangene sker, inden fonden til nytår bliver en del af den nye statslige kæmpefond, Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglen på arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under den kommende valgkamp, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs