Watch Medier

Politisk flertal vil droppe coronapas ved udendørsservering

Udendørsservering bør kunne åbne 21. april uden krav om coronapas, mener et flertal på Christiansborg bestående af blå blok plus Enhedslisten og De Radikale.

Det giver ikke mening at kræve coronapas ved servering udendørs, mener et politisk flertal. | Foto: Jonas Olufson

Oppositionen, Enhedslisten og De Radikale mener alligevel ikke, at der er fornuft i at indføre krav om, at kunder skal vise et gyldigt coronapas ved udendørs serveringer.

Det oplyser partierne til DR.

Det er ellers en del af aftalen om rammerne for en genåbning af Danmark fra 22. marts. Her blev skrevet ind, at der kunne åbnes for udendørsservering fra 21. april, hvis kunderne kunne fremvise et gyldigt coronapas.

Et gyldigt coronapas kan opnås på tre måder: En negativ coronatest, der er højst 72 timer gammel, en overstået infektion eller en fuldført vaccination.

Men selv om det indgik i aftalen, er hverken Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance, De Radikale eller Enhedslisten store tilhængere af kravet.

"Der er jo ingen grund til at have regler, der ikke har nogen effekt. De restriktioner, vi har, skal vi kun have, fordi de har en smittedæmpende effekt, siger Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund, til DR.

"Det har jeg rigtigt svært ved at se, at et coronapas i forbindelse med udendørsservering skulle have."

De Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgren, supplerer, at det efter hans opfattelse sætter restaurationerne i et dilemma.

"Problemet med coronapasset i denne situation er, at det pludselig lægger en masse krav over på eksempelvis restaurationsbranchen, som egentlig ikke har lyst til at bede folk om at vise deres sundhedsdata," siger han til DR.

DR har talt med en række restauratører, der ikke planlægger at starte med udendørsservering fra 21. april. Her fremhæves vejret som den store joker, men der peges også på, at kravet om coronapas sætter personalet i en uvant situation.

"Vores personale er ikke et vagtselskab. De skal bare servere fadøl," siger Britt Vorre fra Aarhus Street Food til DR.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Bøfgigant afviser udeservering: "Det er en fin, men relativ ligegyldig mulighed"

Coronapas skaber bekymring blandt restauratører 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs