Watch Medier

Genåbning: Superliga-tilskuere kan vende tilbage i næste uge

Den politiske genåbningsaftale indgået natten til fredag åbner også Superliga-stadioner for publikum.

Det er slut med tomme tribuner og kunstig publikumslyd på tv i Superligaen fra onsdag i næste uge | Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

Fra 21. april kan der igen komme tilskuere på stadion til kampe i Superligaen og andre af de øverste rækker.

Det oplyser justitsminister Nick Hækkerup (S) kort efter midnat natten til fredag efter genåbningsforhandlinger med de øvrige partier.

"Vi er i den privilegerede situation, at det er muligt at åbne lidt mere end forventet. Vi kan komme i gang i superligaordningen, hvor det er muligt at have tilskuere til stede på stadion i det omfang, som det også har været muligt tidligere," siger Hækkerup.

Ifølge aftaleteksten betyder det, at der højest må være 500 siddende tilskuere på sektioner, der er "klart adskilte".

Desuden skal der være en meters afstand mellem tilskuerne, og der vil være krav om at vise coronapas og registrere sig.

Blandt dem, der har ærgret sig over de tomme tribuner, er medieselskabdet Nordic Entertainment Group (Nent), der sidder på to tredjedele af rettighederne til Superligaen.

"Det betyder selvsagt rigtig meget for tv-produktet, at der er mennesker og stemning på lægterne," sagde sportschef hos Nent, Kim Mikkelsen, til B.T. i marts.

Det har været et afgørende krav fra Venstre at få fans tilbage på tilskuerpladserne, skriver sundhedsordfører Martin Geertsen (V) i en pressemeddelelse.

"De mange danske fodboldfans har i forvejen ventet alt for længe. Vi er meget glade for, at det lykkedes at overbevise de andre partier, selv om det holdt hårdt," lyder det fra Geertsen.

Foruden Superligaen gælder ordningen den næstbedste række for herrerne, de tre øverste ligaer for kvinderne, pokalfinalerne for herrer og kvinder samt A-landskampe.

Superligaordningen gjorde det sidste sommer muligt at have flere tusinde tilskuere på de danske stadioner i en kort periode.

Ordningen blev droppet med virkning fra september på grund af øget smitte i samfundet, men fra onsdag i næste uge bliver der altså åbnet igen.

Bag aftalen står alle Folketingets partier undtagen Nye Borgerlige.

Med aftalen åbnes der også for mere indendørs idræt for unge og ældre. For børn og unge under 18 år er loftet på 25 personer indendørs.

For personer over 70 år er loftet på ti personer og krav om coronapas.

Læs mere her:

Ny aftale fremrykker genåbning - og den bliver større end ventet

Barer og værtshuse genåbner også 21. april 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs