Watch Medier

Investeringsforeninger står til skattesmæk i nyt lovforslag

Regeringen vil fjerne investeringsforeningers skattefrikort. Det sker, efter EU-dom har pålagt den danske regering at stoppe forskelsbehandling på skatteområdet mellem danske og udenlandske investeringsforeninger.

Skatteminister Morten Bødskov. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Investorer i investeringsforeninger med danske aktier risikerer fremover at få deres afkast beskattet langt hårdere end i dag, hvis en ny lov fra skatteministeren kommer igennem Folketinget. Det skriver dagbladet Børsen.

Baggrunden for lovforslaget er, at en EU-dom har pålagt regeringen at stoppe forskelsbehandling mellem danske og udenlandske investeringsforeninger på skatteområdet.

Indtil nu er investeringsforeninger med danske aktier sluppet for at betale skat af udbytter og andre udlodninger fra selskaber i deres portefølje, da investorerne alligevel bliver afkastbeskattet med mindst 27 pct., når de modtager udbytte fra foreningen.

Men samtidig har Danmark opkrævet 15 pct. skat af udenlandske foreninger, der også investerede i danske aktier.

Skatteminister Morten Bødskovs forslag er at droppe frikortet til de hjemlige aktieinvesteringsforeninger.

"Det er den samlede beskatning af udbyttet fra danske aktier, som bliver større, og i sidste ende vil de påvirke investorernes afkast efter skat. Alle aktieudbytter, som investeringsforeningerne modtager fra danske aktier, vil blive beskattet med 10,95 pct. mere end i dag og 10,95 pct. mere end ved direkte køb af den samme aktie," siger Birgitte Søgaard Holm, direktør i Investering & Opsparing i Finans Danmark, til Børsen.

Ifølge Birgitte Søgaard Holm er den typiske foreningsinvestor i danske aktier helt almindelige danskere, der benytter foreningerne til at sprede risiko.

Hvis lovforslaget vedtages, står investorerne til en ekstra skatteregning på 105 mio. kr., skriver avisen.

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs