Watch Medier

Livet bliver mere besværligt for virksomheder der benytter skattely

To lovforslag vedtaget i Folketinget fordobler skatten på udbyttebetalinger til virksomheder i skattely og fjerner fradrag for danske virksomheders betalinger til koncernselskaber i sortlistede lande.

Morten Bødskov har fået vedtaget to lovforslag, som skal begrænse fordelene ved skattely. | Foto: Jens Dresling

Skatten på udbytter til virksomheder i skattelylande bliver fordoblet. Samtidig afskæres virksomheder fra at få fradrag for betalinger, som sendes i skattely, og dobbeltbeskatningsaftalen med Trinidad og Tobago opsiges.

Det har Folketinget besluttet ved at vedtage to lovforslag, der skal gøre livet surere for de virksomheder, som benytter sig af skattely.

"Regeringen vil slå hårdt ned på de virksomheder, der ikke vil betale deres fair del til fællesskabet og i stedet skumme fløden ved at sende pengene i skattely," siger skatteminister Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

"I en række situationer fjerner vi derfor fradraget for de virksomheder, der vælger at føre penge ud af landet, ligesom vi væsentligt forhøjer skatten på de udbytter, der bliver udbetalt til skattely," forklarer han.

De to lovforslag træder i kraft 1. maj og skal blandt andet sikre, at danske virksomheder ikke kan få fradrag for de betalinger, der går til koncernselskaber i de såkaldte sortlistelande, ligesom skatten på udbytter til moderselskaber og hovedaktionærer, der betales fra Danmark til sortlistelande, forhøjes til 44 pct.

Aftale med Trinidad og Tobago opsagt

I forhold til Trinidad og Tobago, der i flere år har været på EU's sortliste over skattelylande, er der skabt hjemmel til at opsige den nuværende dobbeltbeskatningsaftale. Derfor vil den caraibiske øgruppe blive ramt af de to føromtalte foranstaltninger.

"Det er naturligvis problematisk at have en dobbeltbeskatningsoverenskomst med lande, der havner på EU’s sortliste over skattelylande og nægter at ændre sig. Det skal tværtimod være dyrt og besværligt at havne på listen. Derfor er jeg glad for, at vi har fået Folketingets opbakning til at opsige aftalen," lyder det fra skatteministeren

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs