Watch Medier

Borgmestre fra København og Frederiksberg ønsker afgift på bilister

Københavns scialdemokratiske overborgmester ønsker sammen med den konservative borgmester på Frederiksberg en trængselsafgift på biler for at afhjælpe trafikudfordringer.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Borgmestrene i København og på Frederiksberg råber nu op for at få indført en trængselsafgift eller roadpricing for at løse de trafikale udfordringer med mange bilister i hovedstadsområdet.

Det skriver Berlingske.

"Som konservativ borgmester er jeg normalt ikke fortaler for afgifter på den måde, men jeg ser et stort problem, som vi i fællesskab er nødt til at løse," siger borgmester på Frederiksberg Simon Aggesen (K), der sammen med overborgmester i København, Lars Weiss (S), ønsker en form for afgift på bilerne i og omkring kommunerne.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Alene i 2020 er der kommet godt 6.500 flere personbiler i brug i København og cirka 1.000 på Frederiksberg.

Tidligere i år lagde Kommissionen for grøn omstilling af personbiler op til at indføre en trængselsafgift for bilister i såkaldte miljøzoner i København og på Frederiksberg, men den idé afviste transportminister Benny Engelbrecht (S). Sidstnævnte har ikke ønsket at kommentere udmeldingen fra de to borgmestre i Berlingske.

Regeringen vil lukke smuthul ved udenlandske vejtransporter i Danmark 

Tunnel til 2,7 mia. kr. tager form: Trafiktallene bag er "meget usikre"

 

 

Mere fra Watch Medier

Jyske Bank skruer op for rentesatser

I modsætning til Nykredit fastholder landets tredjestørste bank, Jyske Bank, en rente på 0 pct. på almindelige lønkonti. Men renten hæves på udlån og på en stribe opsparingsprodukter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs