Borgmestre fra København og Frederiksberg ønsker afgift på bilister

Københavns scialdemokratiske overborgmester ønsker sammen med den konservative borgmester på Frederiksberg en trængselsafgift på biler for at afhjælpe trafikudfordringer.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Borgmestrene i København og på Frederiksberg råber nu op for at få indført en trængselsafgift eller roadpricing for at løse de trafikale udfordringer med mange bilister i hovedstadsområdet.

Det skriver Berlingske.

"Som konservativ borgmester er jeg normalt ikke fortaler for afgifter på den måde, men jeg ser et stort problem, som vi i fællesskab er nødt til at løse," siger borgmester på Frederiksberg Simon Aggesen (K), der sammen med overborgmester i København, Lars Weiss (S), ønsker en form for afgift på bilerne i og omkring kommunerne.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Alene i 2020 er der kommet godt 6.500 flere personbiler i brug i København og cirka 1.000 på Frederiksberg.

Tidligere i år lagde Kommissionen for grøn omstilling af personbiler op til at indføre en trængselsafgift for bilister i såkaldte miljøzoner i København og på Frederiksberg, men den idé afviste transportminister Benny Engelbrecht (S). Sidstnævnte har ikke ønsket at kommentere udmeldingen fra de to borgmestre i Berlingske.

Regeringen vil lukke smuthul ved udenlandske vejtransporter i Danmark 

Tunnel til 2,7 mia. kr. tager form: Trafiktallene bag er "meget usikre"

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også