Watch Medier

USA og EU søger løsning på Trump-indledt strid om stål

I 2018 hævede USA toldsatserne på stål og aluminium. Nu vil EU og USA gå i dialog om udfordringen.

Den amerikanske handelsminister, Katherine Tai. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

Inden årets udgang vil USA og EU søge en fælles løsning på en handelsstrid om stål og aluminium, hvor man desuden har en udfordring med overkapacitet.

Det siger den amerikanske handelsminister, Katherine Tai, og EU-kommissær Valdis Dombrovskis i en fælles udtalelse efter et videomøde i sidste uge.

"De var enige om, at USA og EU's medlemslande er allierede og partnere, som deler nationale sikkerhedsinteresser som demokratiske markedsøkonomier," hedder det i en udtalelse.

De vil sammen "fremme høje standarder" og "adressere fælles bekymringer".

"Lande som Kina, hvis politik forvrænger markedet, skal holdes ansvarlige," skriver Tai og Dombrovskis.

Under tidligere præsident Donald Trump hævede USA toldsatser på stål og aluminium. Han begrundede det med "nationale sikkerhedsinteresser", hvorfor han mente, at det ikke var en sag for Verdenshandelsorganisationen WTO at se nærmere på. Der har dog siden 2018 kørt en sag mellem parterne i WTO.

EU reagerede for nogle år siden ved at gengælde Trumps udmelding med told på amerikanske produkter som cowboybukser, whisky og motorcykler.

Der var planlagt at disse tariffer skulle øges 1. juni. Men det er nu aflyst, fortæller en talsperson i EU-Kommissionen.

I erklæringen hedder det: "For at sikre det mest konstruktive miljø til disse fælles bestræbelser er de enige om at undgå ændringer, som kan påvirke den bilaterale handel negativt."

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs