USA og EU søger løsning på Trump-indledt strid om stål

I 2018 hævede USA toldsatserne på stål og aluminium. Nu vil EU og USA gå i dialog om udfordringen.
Den amerikanske handelsminister, Katherine Tai. | Foto: POOL/REUTERS / X80003
Den amerikanske handelsminister, Katherine Tai. | Foto: POOL/REUTERS / X80003
AF RITZAU

Inden årets udgang vil USA og EU søge en fælles løsning på en handelsstrid om stål og aluminium, hvor man desuden har en udfordring med overkapacitet.

Det siger den amerikanske handelsminister, Katherine Tai, og EU-kommissær Valdis Dombrovskis i en fælles udtalelse efter et videomøde i sidste uge.

"De var enige om, at USA og EU's medlemslande er allierede og partnere, som deler nationale sikkerhedsinteresser som demokratiske markedsøkonomier," hedder det i en udtalelse.

De vil sammen "fremme høje standarder" og "adressere fælles bekymringer".

"Lande som Kina, hvis politik forvrænger markedet, skal holdes ansvarlige," skriver Tai og Dombrovskis.

Under tidligere præsident Donald Trump hævede USA toldsatser på stål og aluminium. Han begrundede det med "nationale sikkerhedsinteresser", hvorfor han mente, at det ikke var en sag for Verdenshandelsorganisationen WTO at se nærmere på. Der har dog siden 2018 kørt en sag mellem parterne i WTO.

EU reagerede for nogle år siden ved at gengælde Trumps udmelding med told på amerikanske produkter som cowboybukser, whisky og motorcykler.

Der var planlagt at disse tariffer skulle øges 1. juni. Men det er nu aflyst, fortæller en talsperson i EU-Kommissionen.

I erklæringen hedder det: "For at sikre det mest konstruktive miljø til disse fælles bestræbelser er de enige om at undgå ændringer, som kan påvirke den bilaterale handel negativt."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også