Watch Medier

SAS ser kraftig stigning i bookinger til "gule" lande og regioner

SAS oplever en kraftig stigning i antal bookinger for gule destinationer, hvor danskerne ikke længere skal i isolation, når de vender retur til Danmark.

Flyselskaberne, herunder SAS kan nu mærke øget efterspørgsel. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Lempelserne af de danske rejsevejledninger har sparket gang bookingerne af flyrejser til nogle af de destinationer, som nu kategoriseres som "gule", og hvor rejsende kan blive undtaget fra isolation efter indrejse i Danmark.

Det siger fungerende pressechef for SAS i Danmark, Alexandra Lindgren Kaoukji, til Ritzau Finans.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"Vi ser bestemt et stort løft for de destinationer, der er blevet gule efter ændringen af rejsevejledningerne. Især med hensyn til Middelhavslandene ser vi en kraftig stigning i bookinger, og denne kurve ser ud til fortsat at pege opad," siger Alexandra Lindgren Kaoukji.

Fredag indledte Danmark fase 3 af den gradvise genåbning for rejseaktiviteter ind og ud af Danmark. Det betød blandt andet, at grænserne for, hvornår lande og regioner kategoriseres som "gule", hæves.

Undtaget fra isolation

"Det medfører flere gule rejsemål, og at flere rejsende kan blive undtaget fra isolation efter indrejse i Danmark. Ligeledes afskaffes kravet om test forud for ombordstigning på fly fra gule lande og regioner," skrev Udenrigsministeriet fredag på sin hjemmeside.

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengen-landene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut, men gældende fra lørdag kl. 16 blev farven for Malta ændret fra orange til gul.

Desuden ændrede en række spanske regioner farve fra orange til gul, hvilket blandt andet omfattede de populære ferieregioner De Baleariske Øer og De Kanariske Øer. Siden er hele Portugal også kommet med på listen over gult markerede lande.

Der gælder desuden særlige regler for blandt andet færdigvaccinerede og tidligere smittede, som kan rejse til orange lande og regioner.

I fase 4 af den gradvise genåbning af rejseaktiviteter, som indledes fra 26. juni, vil verden - som i fase 3 - være opdelt i gul, orange og rød baseret på incidensgrænsen på 50/60 smittede per 100.000 borgere per uge.

Men rejserestriktionerne vil blive justeret som led i overgangen til en coronapas-baseret tilgang. Indehavere af det europæiske coronapas vil herfra således kunne rejse ind og ud af Danmark.

For danske turister gælder, at de fra det tidspunkt kan holde ferie i alle EU- og Schengen-lande, hvis de er vaccinerede, tidligere smittede eller rejser på en negativ test, og at de kan komme retur til Danmark uden krav om isolation.

Norwegian øger kapaciteten mellem Aalborg og Købehavn 

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs